ОБСЕ

“Нас часто запитують про стан наших колег, де вони, як їхнє здоров'я. Ми не багато можемо сказати, тому що ситуація ще не вирішена. Експерти, з якими я спілкувався, сказали, що це складна й унікальна ситуація - люди, які їх утримують, не висунули жодних вимог”, - зазначив Боцюрків.

За його словами, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ закликає негайно звільнити своїх колег. “Ми й надалі закликаємо до негайного і беззастережного звільнення”, - сказав речник.

Як зауважив Боцюрків, за інформацією, яку має ОБСЄ, захоплені спостерігачі місії “не ушкоджені і перебувають в непоганому стані”.

Відео дня

“Багато чого відбувається за лаштунками, щоб забезпечити їхнє звільнення. Ми використовуємо всі канали, вдячні за активну підтримку країнам-учасницям і, звичайно, за активну участь уряду України“, - сказав Боцюрків.Читайте такожОБСЄ встановило контакт зі зниклими на Донбасі спостерігачами

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня ОБСЄ втратила контракт з двома групами спостерігачів Спеціальної моніторингової місії загальною чисельністю 8 осіб, які працювали у Донецькій та Луганській областях.

На початку червня представник самопроголошеної "Донецької народної республіки" Андрій Пургін заявив, що спостерігачів утримують у Сєвєродонецьку, зазначивши, що їхня присутність є гарантією, що у місті не будуть вестись бойові дії.

СБУ повідомляла про причетність до викрадення спостерігачів "казацьких" структур, які підтримують сепаратистів на Донбасі.