instagram.com/alexander_topchiy

Як повідомили УНІАН у Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, про це повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун під час брифінгу.

За її словами, у цьому році термін вступної кампанії - коротший, як показала вступна кампанія минулого року, більше третини від загальної кількості заяв абітурієнтів подавалися в електронному вигляді.

Також у зв’язку з демографічною ситуацією кількість випускників, принаймні до 2019 року, буде зменшуватися, тому відкривати приймальні комісії на довший термін недоцільно.

Відео дня

Читайте такожКвіт: треба припинити фінансувати вищу освіту через держзамовлення

«Таке рішення не призведе до великих черг до приймальних комісій», - запевнила Совсун.

Крім того, вона зазначила, що у цьому році особи, які вступатимуть на ті спеціальності, на котрі передбачається проведення співбесід, екзамени і творчі конкурси, подаватимуть документи до ВНЗ до 20 липня; зарахування на місця державного замовлення буде здійснено не пізніше 6 серпня.

Читайте такожРезультати ЗНО з української мови та літератури показали катастрофічний рівень знань

Совсун додала, що цього року востаннє здійснюватиметься набір на освітньо-кваліфікаційні рівні молодший спеціаліст, спеціаліст.

За словами першого заступника міністра, абітурієнти подаватимуть свої заяви за пріоритетністю, що була започаткована у минулому році.

«Система пріоритетності довела свою успішність. Це дозволило зробити процедуру більш автоматизованою і прозорою, зокрема, фактично 85% вступників у 2015 році були розподілені під час першої автоматичної хвилі зарахування», - підкреслила Совсун.

Читайте такожРеєстрація на участь у ЗНО розпочнеться вже з 1 лютого

За її словами, під час вступної кампанії 2016 абітурієнт подає таку ж кількість заяв, як і в минулому – 15, знімається регулювання щодо кількості ВНЗ, в які він може подати заяви, при цьому обмежується кількість спеціальностей, на які він може подати заяви, – на 5 спеціальностей.

Совсун також повідомила, що однією з важливих особливостей вступної кампанії у 2016 році є те, що міністерство вже не здійснюватиме ручного розподілу місць державного замовлення, для вищого навчального закладу встановлюється кількість місць за певною спеціальністю.

Читайте такожГенпрокуратура вимагає від вишів відрахувати студентів, що надійшли за підробленими сертифікатами ЗНО

«Університети, відповідно до показників кількості державних місць, які у них були в минулому році, можуть додавати до 25% кількості абітурієнтів, порівняно з минулим роком», - зазначила вона.