dumskaya.net

Як передає кореспондент УНІАН, активісти партії "Свобода", рухів "Сокіл", "Правий сектор", "Національного Корпусу" та інших зі смолоскипами в руках пройшли від пам'ятника Шевченку в однойменному Центральному парку культури до пам'ятника Дюку на Приморському бульварі, де відбулося віче.

Читайте такожУ Києві націоналісти проводять смолоскипна хода до дня народження Степана Бандери

"Ми організували цей марш, щоб вшанувати пам'ять провідника української нації Степана Бандери. Ця людина, як політичний, військовий і підпільний діяч, до самого кінця боролася за Україну", - сказав співорганізатор маршу Костянтин Василець.

Організатори акції і лідери одеських патріотичних організацій виступили з промовами, в яких згадали про героїв України та воїнів АТО.

Загиблих вшанували хвилиною мовчання, а саме віче закінчили виконанням гімну України.

На шляху проходження центральними вулицями міста активісти вигукували патріотичні гасла і запалювали шашки. Їх супроводжували співробітники поліції.

Довідка УНІАН. Такі заходи вже стали традиційними і проходять щорічно 1 січня, в день народження провідника Організації українських націоналістів.

Бандера був одним з лідерів Організації українських націоналістів (ОУН). Під контролем ОУН діяла Українська повстанська армія, в роки Другої світової війни воювала проти радянських і німецьких військ. Бандера, заарештований німецькою владою у 1941 році, після закінчення війни опинився в Західній Німеччині, де в 1959 році був убитий агентом КДБ.

У 2010 році указом президента Віктора Ющенка Бандері було присвоєно звання Героя України. Після зміни влади і приходу Віктора Януковича суди скасували це рішення на підставі того, що Бандера не був громадянином України.