/ УНІАН

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посиланням на голову ОДА Ігоря Балуту.

«Ми зверталися до Міністерства оборони України та отримали позитивну відповідь на те, щоб сформувати на території Харківської області ще один підрозділ - 44-й батальйон територіальної оборони, де буде танкова рота. Цей батальйон буде виконувати на Харківщині ті ж завдання, які ставилися перед 22-м Харківським батальйоном територіальної оборони», - сказав Балута.

Читайте такожКомбат "Азову" розповів, як відбирають і готують бійців батальйону

Відео дня

Зокрема, за його словами, новий батальйон буде охороняти державні об'єкти, які повинні захищатися за планом територіальної оборони, або, при необхідності, вести бій на території Харківщини спільно з важкоозброєними підрозділами Міністерства оборони і МВС. Балута підкреслив, що в новому 44-му батальйоні територіальної оборони буде 10 танків і 20 бронемашин.

Довідка УНІАН. Батальйони територіальної оборони почали створювати у всіх областях України з кінця березня-початку квітня цього року за розпорядженням Генерального штабу. Чисельність підрозділів – кілька сотень людей. Їх набирають через військкомати з числа військовозобов'язаних, в першу чергу - добровольців, потім закликають відсутніх фахівців. Свою службу батальйони координують з місцевими облдержадміністраціями. Озброєння - звичайне для піхотної частини.

22-й Харківський батальйон територіальної оборони - окремий батальйон, створений в Харківській області за сприяння МВС у Харківській області та знаходиться в оперативному підпорядкуванні Міністерства оборони України. Батальйон був сформований на початку травня і практично відразу ж направлений на блокпости в Луганську область.