bbc.co.uk

Британська мовна корпорація BBC відмовилася від чинної раніше заборони на будь-які зображення пророка Мухаммеда у своїй продукції. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на британську газету Guardian.

Перегляд прийнятого раніше рішення викликаний терактами в Парижі. В день атаки на паризький журнал Charlie Hebdo в ефірі BBC1 були показані фрагменти карикатур пророка.

Відео дня

Наступного дня, 8 січня, телеведучий Девід Дімблбі зачитав для аудиторії витяг з норм BBC, у яких говорилося, що пророк "не повинен представлятися в якому-небудь вигляді або формі" в продукції, що випускається даною мовною організацією. Слідом за цим корпорація виступила з роз'ясненнями, наполягаючи, що дані правила вже "вважаються застарілими і зараз переглядаються".

Читайте такожКарикатурист після теракту в Парижі пообіцяв малювати пророка Мухаммеда щодня

Офіційний представник корпорації зазначив, що автори програм "вільні у своїх редакційних міркуваннях з урахуванням порад Групи з редакційної політики".

Збройний напад на редакцію тижневика Charlie Hebdo було скоєно минулої середи, 7 січня. Загинули 12 людей - десять журналістів і двоє поліцейських, які охороняли будівлю, ще 11 людей отримали поранення.