Википедия

Про це повідомляє прес-служба Роскомнагляд.

"Зазначені статті містять відомості про порядок дій по виготовленню і використанню наркотиків, в тому числі опис процесів, інструкції та схеми розробки психоактивних речовин, їх виготовлення та використання", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що "після перевірки фактичної наявності інформації на сайті «Вікіпедії», що міститься в рішеннях ФСКН, посилання на вказані статті інтернет-енциклопедії будуть включені до єдиного реєстру забороненої інформації".

Відео дня

Читайте такожРоскомнагляд видалив "Вікіпедію" з реєстру заборонених сайтів

У свою чергу, виконавчий директор некомерційного патнерства "Вікімедіа Ру" (управляє російською "Вікіпедією") Станіслав Козловський заявив, що "Вікіпедія" не отримувала офіційних повідомлень від Роскомнагляду з приводу статті про наркотики, передає ТАСС.

Він назвав дії Роскомнагляду "дивними". "Спочатку повідомили ЗМІ, а нам так нічого і не надіслали. Все робиться чомусь таємно від нас. Ми навіть не знаємо, про які конкретно статті йде мова. Адже у нас більше 1 мільйона статей", - сказав він.

При цьому Козловський звернув увагу на те, що "будь-який користувач може повідомити про те, що десь щось не так".

Читайте такожВікіпедія: блокування однієї статті торкнеться усього сайт

Раніше УНІАН повідомляв, що Роскомнагляд може заблокувати "Вікіпедію", якщо вона не видалить інформацію про приготування наркотику.

Тоді представники "Вікіпедії" заявили, що не будуть видаляти зі свого сайту статтю з інформацією про способи приготування наркотику

""Вікіпедія" - це універсальна енциклопедія, вся інформація береться з посиланням на різні джерела. У цій статті вся інформація взята з сайту ООН, всі академічні джерела. Ми обговорили цю ситуацію, і статтю вирішено залишити", - сказав Козловський.

Відповідаючи на питання, чи готова компанія йти на ризик блокування всієї "Вікіпедії" на території РФ, Козловський сказав: "Ми готові з 2012 року, коли був прийнятий закон".

Пізніше, Роскомнагляд звернувся до операторів зв'язку з вимогою заблокувати сторінки в російськомовній Вікіпедії, на якому опублікована інформація про наркотики.