REUTERS

Про це глава Білого дому розповів в інтерв'ю журналу The Atlantic.

За словами Обами, Путін досить зацікавлений в тому, щоб виглядати рівноправним партнером США.

"Він украй зацікавлений в тому, щоб бути рівним нам і працювати з нами, оскільки він не повний дурень (he’s not completely stupid - ред.). Він розуміє, що позиції Росії у світі суттєво похитнулися. Один лише факт вторгнення в Крим або спроби підтримати режим Асада раптово не повернуть його в гру", - сказав голова Білого дому.

Відео дня

Читайте такожЯкщо Путін знову не запізниться, то зустрінеться з Папою Франциском у Нью-Йорку

Обама також повідомив, що всі його зустрічі з Путіним проходили в діловому руслі, а сам російський президент на них був підкреслено ввічливий і досить відвертий.

"Мені ніколи не доводиться чекати його по дві години, як деяким іншим хлопцям", – зазначив Обама.

Він також дав зрозуміти, що США не готові починати повномасштабну війну через Україну. При цьому Обама підкреслив, що він завжди був "реалістом" у своїй позиції по Україні.

Читайте такожПутін побоюється, що "недруги за горбом" вплинуть на результат російських виборів

"Думка про те, що Росія певною мірою посилила зараз свої позиції, після Сирії або України, порівняно з тими, які у неї були до вторгнення в Україну і відправки військ до Сирії, фундаментально суперечить природі влади в міжнародній політиці в світі. Справжня влада означає, що ти можеш отримати бажане без застосування сили", - зазначив Обама.

При цьому президент США підкреслив, що Росія завжди буде загрозою для України.

"Факт в тому, що Україна, яка не є членом НАТО, буде вразлива для російського військового домінування незалежно від того, що ми будемо робити", - сказав він.