Швеція розмістить на острові Готланд протикорабельні ракети / Скріншот

Для цього було ухвалене рішення "розконсервувати" ракетні установки часів "холодної війни", які зберігалися в музеї, передає ЄвроПравда з посиланням на The Times.

Повідомляється, що Швеція відправить на острів Готланд наземні установки Kustrobotbatteri 90, збудовані у 1987 році для протикорабельного ракетного комплексу Saab Robotsystem 15 (RBS-15). Ці ракетні установки були виведені з експлуатації у 2000 році.

Читайте такожЗагроза для Балтики: Міноборони Швеції відреагувало на передислокацію російських "Іскандерів" під Калінінград

Зараз Швеція направляє на острів установки Kustrobotbatteri 90, які встановили на автомобілі Scania.

"Установки будуть встановлюватися на вантажівки з ракетами і системами наведення, деталі для яких збирали у музеї, а також з чинних кораблів.

"Ми проаналізували, чи можливо відновити пускові установки. Низка вантажівок збереглася у робочому стані. Ми додали компоненти із сучасних ракетних катерів і кораблів, які мають подібні ракетні системи", – цитує видання контр-адмірала Томас Енгевала. 

Варто додати, що раніше на каналі шведських Збройних сил в YouTube з'явилося відео випробування відновлених установок. 

Раніше УНІАН повідомляв, що Швеція переглядає свої системи зв'язку для екстрених служб і служб безпеки через напруженість у Балтійському регіоні, посилену діями Росії в Україні.