Володимир Путін / REUTERS

Відповідний документ, що скасовує дію попередньої концепції зовнішньої політики РФ від 12 лютого 2013 року, опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ.

Зокрема, у документі передбачається робота над зміцненням позицій Російської Федерації  «як одного з найвпливовіших центрів сучасного світу», сприяння усуненню вогнищ напруженості і конфліктів на території суміжних держав та всебічний ефективний захист «прав і законних інтересів» російських громадян і росіян, що проживають за кордоном.

Крім цього, Росія, згідно із документом, буде прагнути до «укріплення позицій російських засобів масової інформації і масових комунікацій у глобальному інформаційному просторі і доведення до широких кіл світової спільноти російської точки зору на світові процеси».

Відео дня

Дані цілі прописані як напрямки забезпечення «національних інтересів».

Читайте також"Боротьба за уми, душі і серця": посол Іспанії замислився про посилення протистояння пропаганді Путіна

Відзначимо, що Росія на міжнародній арені неодноразово обґрунтовувала свою військову агресію по відношенню до інших країн «захистом російськомовного населення» або громадян, що проживають за кордоном, в тому числі і в рамках операції по окупації кримського півострова. Дані дії супроводжувались широкою інформаційною кампанією через пропагандистські ЗМІ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 грудня, у щорічному посланні до Федеральних зборів РФ Путін заявив, що спроба США "зламати стратегічний паритет" може призвести до "глобальної катастрофи", і запропонував разом боротися з тероризмом.

Читайте такожПутін виступає проти участі США у переговорах щодо Донбасу – Кучма

«Готові до співпраці з новою американською адміністрацією. Важливо нормалізувати й почати розвивати двосторонні відносини на рівноправній і взаємовигідній основі. Взаємодія Росії і США у вирішенні глобальних і регіональних проблем відповідає інтересам усього світу», - сказав Путін.