УНІАН

Херсонська обласна державна адміністрація закликає місцеві громади активніше брати участь у програмах фінансової підтримки малого і середнього бізнесу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив виконуючий обов'язки заступника голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій, виступаючи сьогодні, 8 грудня, на першому регіональному бізнес-форумі "Україна – країна підприємців", ініційованому Приватбанком і Українським союзом промисловців і підприємців.

За словами Бутрія, в області до 70% надходжень до бюджету від діяльності малого та середнього бізнесу.

Відео дня

"Це основний фундамент нашої стабільності. І програма, представлена сьогодні, дає саме такі можливості для розвитку малого та середнього бізнесу. А серед незайнятого населення, в тому числі воїнів АТО багато хотіли б зайнятися такого роду діяльністю", - сказав він.

Бутрій зазначив, що стосовно втілення ідеї фінансування процентної ставки і компенсації за легалізацію робочих місць потрібно працювати з органами місцевого самоврядування.

"У державі дуже активно проходить реформування місцевого самоврядування, створення об'єднаних громад. І саме там будуть безпосередньо здійснюватись відносини з державою у фінансовому плані. Об'єднані громади будуть формувати стратегію розвитку цих регіонів, там буде концентруватися основний фінансовий ресурс. І саме там у Херсонській області потрібно розробляти і впроваджувати такі програми партнерства з бізнесом", - сказав Бутрій.

Читайте такожПрограма Приватбанку "КУБ" є готовим механізмом для розвитку підприємництва – УСПП

Як заявила керуюча Херсонської філії Приватбанку Олена Бельмега, ініціатори проекту запрошують всі банки долучитися до їх ініціативи.

"Ініціатива спрямована на те, щоб мінімізувати навантаження на бізнес, на те, щоб були закладені в бюджет витрати на компенсацію процентних ставок підприємцям і підприємствам Херсонської області, що створюють нові робочі місця", - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 грудня, у Херсоні пройшов перший регіональний бізнес-форум "Україна – країна підприємців", ініційований Приватбанком та УСПП. У роботі форуму взяли участь понад 200 осіб – відомі і підприємці-початківці, а також ті, хто хоче розпочати власну справу.

Довідка УНІАН. Організатори форуму – Український союз промисловців і підприємців за підтримки місцевої влади та Приватбанку – прагнуть показати працюючим підприємцям і тим, хто бажає відкрити власну справу, реальні можливості та перспективи для втілення їх ідей, надихнути на прояв ділової ініціативи і продемонструвати практичні інструменти для створення чи розвитку бізнесу. Головна мета проекту – сприяти за рахунок розвитку малого бізнесу створення понад 1 мільйон нових робочих місць по всій країні.