unit.com.ua

Шановні представники засобів масової інформації!

ТОВ «Універсальні інформаційні технології» глибоко здивоване та обурене поширенням у ЗМІ неправдивої інформації та відвертих наклепів зі сторони в.о. начальника Департаменту корпоративної інформатизації Укрзалізниці Богдана Карбаня щодо зловживань компанії «УНІТ» стосовно системи «Електронний квиток» на «Укрзалізниці».

Відео дня

Офіційно заявляємо,  що «УНІТ» є виключно розробником автоматизованої системи «Електронний квиток», яка 21 серпня 2014 р., згідно рішення приймальної комісії Укрзалізниці на підставі наказу першого заступника Гендиректора Укрзалізниці Максима Бланка №449-ЦЗ/Од від 19.08.2014 р. була введена в промислову експлуатацію. 

Протягом всієї історії співпраці ТОВ «УНІТ» з Укрзалізницею не було і не могло бути виявлено жодних порушень чи зловживань, оскільки компанія завжди працювала та працює виключно в межах чинного законодавства України.

Власником та експлуататором системи «Електронний квиток» є ДП «ГІОЦ Укрзалізниці». ДП «ГІОЦ Укрзалізниці» безпосередньо здійснює он-лайн продаж квитків через сайт booking.uz.gov.ua і самостійно регулює відносини з агентами та банками. ТОВ «УНІТ» не має жодного відношення до коштів, отриманих ДП «ГІОЦ Укрзалізниці» від банків-еквайрів за продані квитки.

Звертаємо вашу увагу, що станом на 10.08.2015 ТОВ «УНІТ» не має жодних договірних відносин з ДП «ГІОЦ Укрзалізниці» або іншими підприємствами Укрзалізниці. Послуги супроводу системи «Електронний квиток» ТОВ «УНІТ» надавала та надає за власний рахунок, виходячи виключно із принципів соціальної відповідальності, розуміючи складну ситуацію в залізничній галузі та в країні в цілому. 

Заяви Богдана Карбаня є наклепом та спрямовані на дискредитацію ТОВ «УНІТ» з метою  відведення уваги керівництва Укрзалізниці та Міністерства інфраструктури від формування корупційної схеми з контролю фінансів в сфері пасажирських перевезень Укрзалізниці, яка реалізується шляхом заміни системи, що належить ДП «ГІОЦ Укрзалізниці», на систему підконтрольних Богдану Карбаню компаній. З метою зупинки роботи системи «Електронний квиток» та унеможливлення користування системою пасажирами, починаючи з 14-00 06.08.2015 на сайт booking.uz.gov.ua були здійснені DDoS - атаки.

Наголошуємо, що звинувачення в бік компанії не відповідають дійсності. Тому  ТОВ «УНІТ» вимагає від Богдана Карбаня офіційних вибачень та спростувань заяв, наданих ним засобам масової інформації, в тому числі оприлюднених через офіційний сайт Укрзалізниці, які завдали значної шкоди імені та діловій репутації компанії. 

Для отримання більш детальної інформації, звертайтесь до прес-служби ТОВ «УНІТ»:

Тетяна Кладіна

Тел: (044) 591-19-85 (вн. 150)

e-mail: t.kladina@uni-tech.com.ua. 

Довідка про компанію

ТОВ «УНІТ» є українською компанією, господарську діяльність здійснює в IT-галузі впродовж 9 років, має 35 висококваліфікованих спеціалістів у штаті та більш, ніж 40 спеціалістів, що працюють за контрактами.

ТОВ «УНІТ» включено до офіційного Реєстру розробників та постачальників програмного забезпечення України. Кваліфікація фахівців товариства підтверджена відповідними сертифікатами фірм – виробників програмного забезпечення та партнерами - Microsoft, Oracle, Cisco, ATT та інші. Для виконання вимог міжнародних стандартів ТОВ «УНІТ» було сертифіковане на відповідність стандарту безпеки PCI DSS та стандарту якості ISO 9001:2008. Також, ТОВ «УНІТ» має ліцензії Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України на право провадити діяльність у галузі технічного та криптографічного захисту інформації. У рамках цих ліцензій розроблені, впроваджені та використовуються програмні, апаратні та інші засоби. Усі програмні продукти належним чином зареєстровані та мають відповідні свідоцтва про реєстрацію авторських прав, а також пройшли державну експертизу в ДССЗЗІ України. Клієнтами товариства є Кабінет Міністрів України, Державний центр зайнятості, Укрзалізниця, Поліграфкомбінат «Україна», Київська міська державна адміністрація, комунальне підприємство  «Головний інформаційно-обчислювальний центр», комунальне підприємство «Київський метрополітен», комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» та інші.

Водночас, ТОВ «УНІТ» володіє усім необхідним для розробки програмного забезпечення: програмно-технічними, матеріальними та іншими засобами, а також має досвід виконання багатьох IT-проектів в Україні, в т.ч. і соціальних.

Реалізовані проекти:     «Картка киянина», «Електроний квиток», «Графічний захисний елемент марок акцизного податку», «Система електронних експрес-платежів», «Комплекс програмних продуктів для виготовлення та персоналізацїї ID-документів згідно вимог ІСАО.

Початком відліку для кожного із реалізованих проектів, було і залишається ставлення компанії до своєї країни і громадян. Це ставлення сформульовано просто і безапеляційно: «Сприяти підвищенню рівня життя і втілення європейських стандартів в усіх процесах життєдіяльності  суспільства за допомогою інформаційних продуктів та послуг».