Представники Конгресу британських профспілок виступили з пропозицією законодавчо обмежити висоту підборів, які жінки можуть носити на роботі, пише The Daily Telegraph.

Профспілкові діячі (як зауважує видання, більшість з них - чоловіки) стурбовані тим, що регулярне носіння високих підборів призводить до різних захворювань і травм голеностопу. За даними профспілок, через такі захворювання британці щороку пропускають два мільйони робочих днів. "Підбори можуть мати гламурний вигляд на червоній доріжці, але абсолютно неприйнятні в повсякденній робочій обстановці", - йдеться в заяві конгресу.

Особливе обурення представників профспілки викликає те, що в деяких компаніях каблуки є частиною дрес-коду. Особливо це стосується підприємств роздрібної торгівлі, працівниць яких часто примушують щодня носити високі підбори.

Відео дня

На думку профспілкових діячів, висота підборів, які жінки носять на роботу, не повинна перевищувати чотирьох сантиметрів, а якщо робота пов`язані з перебуванням на ногах протягом тривалих проміжків часу - двох сантиметрів. При цьому основа підборів має бути широкою: "шпильки" видаються профспілкам найбільш шкідливими.

Видання додає, що член британського парламенту Надін Дорріс розкритикувала ініціативу профспілок, заявивши, що якби в законодавчих зборах заборонили високі підбори, із своїм зростом близько 160 сантиметрів вона б загубилася серед парламентаріїв-чоловіків.

Лента.ру