Класичним вважається рецепт кримських чебуреків \ kopilka-kulinara.ru

Якщо ви любите чебуреки, але не знаєте як приготувати чебуреки, тоді є один з найбільш вдалих і нескладних рецептів. З ним у вас вийде дуже смачне блюдо з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою. Є ще рецепти тіста на чебуреки на кефірі і горілці, а також класика жанру - кримські чебуреки.

Кримські чебуреки:

Інгредієнти: очищена вода – півтори склянки; свіже яйце; маленька ложечка цукру і стільки ж – крупної солі; півкіло пшеничного борошна; ложка горілки і дві – очищеного масла; фарш – 500 грамів; дві ложки соєвого концентрату; півсклянки дрібнонарізаної зелені; чотири щіпки перцю; велика цибулина.

Кримські чебуреки покроковий рецепт:

Крок 1: Не менше двох разів просіяти борошно, воду закип'ятити. Відібрати три з половиною повні ложки борошна у миску, підлити склянку окропу і ретельно вимісити тісто ложкою.

Крок 2: Дві склянки борошна підсипати в іншу миску, розбити в неї яйця, додати сіль, горілку, цукор, влити олію і 100 мілілітрів води, ретельно перемішати. З'єднати обидва тіста і, всипати решту борошна, вимісити.

Крок 3: Фарш розімніть, заправте перцем і вимішайте пару хвилин, на чверть години відкладіть. Наріжте і викладіть до фаршу цибулю і зелень, в половині склянки холодної води розмішайте соєвий соус. Доливайте воду помалу, перемішуючи начинку. Вона повинна стати рідкою і легко стікати з ложки без залишку.

Крок 4: Кількість тіста розрахована на 20-22 чебуреки. Сформуйте з нього "ковбаску" і наріжте на частини. Розкачуємо їх тонко, заварне тісто не повинно рватися. На половину "млинчика" викладаємо начинку, обов'язково розмішавши перед цим всю масу ложкою. Уздовж країв залишаємо по 2 см тіста для зліплювання країв.

Крок 5: Діємо швидко, не даючи потекти начинці, накидаємо вільний край тіста на начинку, трохи притиснувши його, випускаємо повітря. Придавлюємо краї спочатку пальцями, потім зубцями виделки, обрізаємо зайве.

Крок 6: Чебурек відразу відправляємо в прогріту олію на сковороду. Її повинно бути налито не менш, ніж на півтора сантиметри. Смажимо з обох сторін, перевертаючи не більше одного разу. Перший чебурек пробуємо, перевіряючи фарш на солоність. При необхідності коригуємо смак і далі готуємо чебуреки, щоразу перемішуючи начинку.

Чебуреки з м'ясом:

Інгредієнти: борошно – дві з половиною склянки; фарш з 350 грамів м'яса з малою кількістю сала; велика цибулина; 4 л. горілки; яйцее; половина ложечки цукру і повна (без гірки) солі; склянка крижаної води; 6 л. олії; перець крупного ручного помелу.

Домашні чебуреки з м'ясом покроковий рецепт:

Крок 1: Остудіть воду в морозильній камері до утворення тонкого льоду на поверхні, цей нехитрий трюк дозволяє приготувати тісто пузирчатим і хрустким. Приблизно півтори склянки борошна просійте в миску. Зібравши гіркою і зробивши в середині поглиблення, вливайте в нього воду, олію, горілку, додайте сіль з цукром і розбийте яйце. Ретельно перемішавши, додаємо по половині жмені борошно, доводимо тісто до густоти трохи м'якше пельменного.

Крок 2: Фарш приготуйте заздалегідь, але солити і перчити його варто тільки перед самим ліпленням чебуреків. Очистіть і розріжте на кілька частин цибулину, опустіть в блендер і прокрутіть на максимумі з хвилину. Додайте сіль і перець, по ложці кладіть фарш і змішуйте на середніх обертах. Готову начинку викладіть в миску і підмішайте до неї 50 мілілітрів води.

Крок 3: Відпочиле за цей час тісто з хвилину вимішуємо, відокремлюємо грудочку для одного чебурека, а решту прикриваємо тканиною. Розкачуємо заготівлю, викладаємо на неї порцію фаршу. Швидко зліплюємо краї і відразу відправляємо в кипли, олія не буде даремно кипіти і не почне диміти.

Чебуреки як в чебуречній можна легко приготувати вдома \ lifehacker.ru/

Чебуреки на заварномутісті:

Інгредієнти: борошно пшеничне – 450 г; 150 мілілітрів води; ложка солі; яйце. Для м'ясної начинки: порівну, по 200 грамів яловичого і свинячого фаршу; сало – 50 грамів; третину склянки м'ясного бульйону; дві великі цибулини; суміш з половини ложечки чорного і дрібки пекучого перцю; неповна склянка сметани; пригорща рубаної петрушки; сіль – половина ложки або за смаком.

Чебуреки на заварному тісті покроковий рецепт:

Крок 1: Доводимо до кипіння суміш води, олії і солі, відставляємо, всипаємо в каструлю трохи більше половини склянки борошна і розмішуємо лопаткою. Після утворення однорідної маси перекладаємо в простору миску, даємо прохолонути, розбиваємо яйце і вмішуємо. Малими порціями, буквально по жмені, додаємо борошно і вимішуємо круте, але слухняне тісто. Накриваємо миску і переходимо до начинки.

Крок 2: Сало і обидва види м'яса перемелюємо, бажано дрібно і двічі, разом з цибулею. Петрушку миїмо і трохи обсушуємо, дрібно рубаємо, видаливши попередньо стеблі. Солимо, обов'язково додаємо перець і вимішуємо масу. Додаємо сметану і підливаємо бульйон, доводимо начинку до рідкуватої, однорідної маси.

Крок 3: Розкачуємо порції тіста тонко, розділивши вихідну кількість на десять грудочок. Викладаємо начинку і зліплюємо. Краї, для кращого зліплювання, можна зволожити яєчним білком. Смажимо в прогрітій олії до дуже насиченого кольору, подаємо з томатним соком.

Чебуреки на горілці

Інгредієнти: 200 мілілітрів окропу; по ложці олії і прохолодної горілки; ложка солі; борошно – три склянки. Для начинки: 350 грамів середньожирного фаршу; цибуля - 4 шт.; товчений коріандр і перець – всього половина ложки; сіль.

Тісто на чебуреки з горілкою покроковий рецепт:

Крок 1: Борошно в мисці зберіть невеликим горбком, у заглиблення посередині влийте окріп, прямо туди ж киньте сіль і влийте масло. Вимісіть ложкою, додавши в процесі горілку, потім перекладіть на стіл. З силою вимісіть тісто до гладкості поверхні. Пальці однієї руки занурте в олію розітріть його по долонях і зволожте поверхню тіста. Накрийте тканиною, залиште на столі.

Крок 2: У фарш вмішайте дрібно натерту цибулю, заправте спеціями і сіллю. Додайте воду до консистенції рідкої каші.

Крок 3: Розкатуйте порції тіста по одній, начинку викладайте швидко, зліплюйте краї максимально щільно. Заготовки чебуреків краще зібрати у кількості 5-6 штук до початку смаження, складайте їх на рушник і прикривайте іншим.

Крок 4: Олію розжарюємо майже до кипіння, смажимо відразу по два чебуреки, повністю покриваючи ними сковороду. Готові чебуречки хоча б на половину хвилини викладайте на паперову серветку, для видалення жиру.

Чебуреки на кефірі:

Інгредієнти: кефір – повний стакан; чотири яйця; щіпка солі; чотири склянки борошна; 700 грамів м'якоті і 120 – сала; вісім горошинок чорного і щіпка пекучого перцю; три цибулини; неповна ложка насіння зіри.

Покроковий рецепт чебуреків на кефірі:

Крок 1: Дрібним ситом просійте борошно, розбийте в нього яйця і влийте кефір, перемішайте, посоліть і вимісіть тісто. Залиште, прикривши тканиною, хвилин на 30.

Крок 2: М'ясо промийте, просушіть і перемеліть двічі. У другий захід додайте нарізану цибулю і сало. Розітріть в ступці спочатку зіру, за нею горошини перцю, підсипте велику (обов'язково!) сіль і ще раз пройдіться по суміші товкачем.

Крок 3: Додайте суміш солі і спецій у фарш, додайте трохи теплої води. Ретельно розмішайте в ріденьку масу. Тісто ділимо на порції і розкачуємо, підсипавши під нього жменьку борошна. Розкладаємо ложечкою начинку, швидко і ретельно зліплюємо краї чебуреків.

Крок 4: Смажимо кефірні чебуреки так само як і приготовані з будь-яким іншим тістом, єдина різниця – вони, як правило, виходять трохи блідішими.