Мітинг інвесторів банку 'Аркада'

Ще в 2019 році було повністю зупинено будівництво 40 будинків "Аркади" (ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах").

Після багатотисячних мітингів інвесторів "Аркади" протягом 2020 року будівельна компанія Stolitsa Group приняла стратегічне рішення про допомогу інвесторам "Аркади" в добудові їх об’єктів. За сприяння вищого керівництва держави 07 квітня 2021 року було підписано Меморандум щодо вирішення соціального питання добудови та передачі квартир інвесторам ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах".

Даний документ підписало 12 сторін: Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство розвитку громад та територій України, Служба безпеки України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Київська міська державна адміністрація, модератором вирішення соціальної проблеми на базі Центру захисту киян Молчанова В.Б., ТОВ "STOLITSA GROUP", ГО "Об’єднання інвесторів ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах", народний депутат України Ісаєнко Д.В., Фінансова компанія "Гарант Капітал" та Домобудівельна компанія "Фундамент".

Відео дня

За результатами проведеного аудиту виявлено дефіцит коштів на добудову об’єктів "Аркади" у розмірі 3.6 млрд грн. Однак, держава відмовилась безповоротно надавати ці кошти на добудову об’єктів "Аркади".

Саме тому Меморандумом було закладено механізм покриття дефіциту для добудови об’єктів Аркади – компанії STOLITSA GROUP надається право безперешкодної забудови 5 земельних ділянок на ж/м Осокорки-Центральні площею 176 Га, а кошти від продажу 10% площ на даній території передаються на добудову об’єктів Аркади.

При цьому, держава Меморандумом гарантувала право компанії STOLITSA GROUP здійснювати забудову даної території і таким чином гарантувала інвесторам Аркади покриття дефіциту коштів для добудови їх об’єктів.

Однак, 24.11.2021 року Верховний Суд (судді Берднік І.С., Міщенко І.С., Зуєв В.А.) знехтував даною обставиною і постановив рішення у справі №910/10381/20 по одній з п’яти ділянок площею 20 Га, яким відмовив у продовженні оренди і відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

У вівторок, 30.11.2021 року о 14 год 40 хв. Верховний Суд (судді Могил С.К., Міщенко І.С., Уркевич В.Ю.) розглядатиме справу №910/10351/20 по ще одній з п’яти ділянок площею більше 90 Га.

З даної причини інвестори Аркади знов масово зберуться під стінами Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, щоб звернути увагу, що від дій і рішень суду залежить доля 11 тисяч сімей інвесторів Аркади і ніхто не дозволить нехтувати даною обставиною та ігнорувати Меморандум, який підписали вищі посадові особи держави за сприяння Президента України.

ІНВЕСТОРИ ВИМАГАЮТЬ:

Повно, всесторонньо та з урахуванням Меморандуму щодо вирішення соціального питання добудови та передачі квартир інвесторам ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" від 07.04.2021 року розглянути справу №910/10351/20 про продовження дії договору оренди земельної ділянки 8000000000:96:001:0008, що є однією з 5 ділянок – єдиним джерелом добудови об’єктів Аркади.

ПЛАН МІТИНГУ:

13:00 – збір учасників.

13:30 – мітинг під стінами Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду з перекриттям прилягаючих вулиць, застосуванням аудіо-апаратури та з присутністю інвесторів у якості вільних слухачів на засіданні суду.

ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ:

Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/ArkadaInvestors/

YouTube-канал: https://youtube.com/c/Arkadainvestors

Інформаційний Viber-чат:

https://invite.viber.com/?g2=AQAFRCv%2FZ05kqUsJslaMQGICcqnb8qkbUDcXAbxXae66oswmEjISgGGg%2B%2FnsHV7m