Мінцифри та представники ІТ-компаній обговорять особливості Дія City під час IT Arena 2021

Представники державних інституцій та ІТ-компаній обговорять особливості спеціального правового та податкового режиму для ІТ Дія City під час Дія City Meetup, який відбудеться у рамках технологічної конференції IT Arena 2021, що проходитиме у Львові з 7 по 9 жовтня.

Дія City Meetup проходитиме 9 жовтня і складатиметься із двох дискусійних  панелей: "Працевлаштування в Дія City" та "Нові можливості для залучення інвестицій у Дія City".

Перша панель буде присвячена темі гіг-контрактів, особливостям їх укладення та адміністрування.

Відео дня

Її спікери розкажуть про переваги гіг-контрактів, яким чином вони покращать інвестклімат України, та як впливатимуть на реальний бізнес. Її спікери: заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT, керівник проєкту Дія City Олександр Борняков, керівниця Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України Ольга Магалецька, президент Асоціації IT Ukraine  Віталій Седлер, директор з галузевих питань компанії N-iX Святослав Кавецький.

Під час другої дискусійної панелі будуть обговорюватись нові інвестиційні інструменти і стимули, які діятимуть в межах Дія City, та як вони вплинуть на ІТ-компанії і на надходження інвестицій в Україну. Серед спікерів – партнерка венчурного фонду TA Ventures Вікторія Тігіпко, директор Ukraine Startup Fund Павло Карташов, партнерка Aequo Анна Бабич, співзасновник та операційний директор компанії Intellias Михайло Пузраков. 

Конференція IT Arena – один з найбільших заходів, присвячених ІТ, в Україні та Східній Європі. Цього року він відбудеться увосьме. На конференції виступлять представники найрозвиненіших українських та міжнародних ІТ-компаній: Google, Wix, Microsoft та інших.

Дія City – це спеціальний правовий та податковий режим для українських ІТ-компаній. Його планують запустити на початку 2022 року. Завдяки впровадженню Дія City, темпи росту українського ІТ-сектору можуть зрости з нинішніх 20-30% на рік до 40-50%, а доходи можуть збільшитись з поточних $6 млрд до $16,5 млрд.