Державний комітет України з питань технічного регулювання і споживчої політики (Держспоживстандарт) ініціює скасування норми законодавства, що вимагає попереджати суб`єкт господарювання за 10 днів про проведення перевірки якості нафтопродуктів на АЗС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Держспоживстандарту Олександр МАТВІЙЧУК, виступаючи на Другій Міжнародній конференції з питань розвитку українського ринку нафтопродуктів в Києві.

За його словами, ця ініціатива розглядатиметься парламентом у пакеті з іншими законопроектами на наступному сесійному тижні.

Відео дня

«Утім, поки що невідомо чи буде виділене державне фінансування для перевірок якості нафтопродуктів чи ні. Це залежатиме від проекту бюджету на 2011 рік», – уточнив О.МАТВІЙЧУК.

Голова Держспоживстандарту також нагадав, що відомство наполягає на відміні з 1 січня 2011 року старих ДСТУ на виробництво бензинів і дизельного палива, що відповідають вимогам Євро-2.

«Проте в Мінпаливенерго, якому підконтрольні державні заводи, кажуть, що перехід на нові стандарти з 2011 року неможливі. З іншого боку, представники Мінтрансу кажуть, що в Україні все ще дуже багато транспорту, який працює на менш якісному паливі», – повідомив О.МАТВІЙЧУК.

Нагадаємо, що Держспоживстандарт уже кілька років позбавлений засобів для відбору проб нафтопродуктів, фінансування яких, згідно із законодавством, може здійснюватися тільки з державного бюджету.