Рівне. 13 травня. УНІАН. З початку року правоохоронці Рівненської області зареєстрували 47 осіб, які займались незаконним видобутком бурштину-сирцю.

Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків із громадськістю УМВС України у Рівненській області, всього у затриманих вилучено 32 мотопомпи, як засоби видобування бурштину, майже 2,2 кг бурштину-сирцю на понад 2,5 тис. грн., три автомобілі та три мотоцикли.

Наразі за цими фактами порушено 14 кримінальних справ, по семи з них слідчі вже закінчили досудове слідство та скерували до місцевих судів. За результатами розгляду одну особу засуджено до позбавлення волі на строк до одного року з іспитовим терміном рік, ще на одну, відповідно до рішення суду, накладено штраф у розмірі 6800 грн.

Відео дня

Зокрема 11 травня місцеві правоохоронці спільно з працівниками управління громадської безпеки УМВС України в Рівненській області та спецпідрозділу «Беркут» в урочищі «Кошарки» поблизу села Дубівка затримали дев’ятьох осіб — мешканців Рівного, Володимирецького та Зарічненського районів, які за допомогою мотопомпи та лопат вимивали з поліського піску скам’янілу смолу стародавнього лісу, який ріс тут мільйони років тому.

«У затриманих вилучено мотопомпу, 100 метрів пожежних рукавів, понад кілограм бурштину-сирцю та знаряддя для видобування бурштину. Усе це зловмисники перевозили на автомобілі УАЗ-452, реєстраційних документів на який не виявилось. Наразі за цим фактом триває перевірка», – повідомив начальник управління громадської безпеки УМВС України в Рівненській області Руслан Стрельбіцький.

На Рівненщині за видобуток бурштину порушено 14 справ

На Рівненщині за видобуток бурштину порушено 14 справ

На Рівненщині за видобуток бурштину порушено 14 справ

На Рівненщині за видобуток бурштину порушено 14 справ

Фото УМВС України в Рівненській області