Гілка наземного метро, ​​як ще називають кільцеву залізницю навколо Києва, відкриється з 30 вересня 2011 року.

Квиток на поїзд буде коштувати 2 грн. Усього на "кільці" буде 19 станцій, 12 з яких відкриють восени, а решту - в травні 2012 року, пише газета "Сегодня".

"Електричка курсуватиме з періодичністю в 15 хвилин і дозволить швидко добиратися зі спальних районів Києва до станцій метро. Зараз стоїть завдання підвести до станцій автобусні зупинки, розв`язки, щоб людям було зручно користуватися", - розповів прем`єр-міністр Микола Азаров.

Відео дня

"Ми вже освоїли 118 млн грн. на капремонт шляхів, електрифікацію та інфраструктуру. Всі основні роботи будуть завершені до 10 вересня, після чого місто має облаштувати територію і побудувати підходи", - повідомив начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

За його словами, для кільцевої електрички був спеціально розроблений новий дизайн.

"Прохід в них буде ширшим, ніж у звичайної електрички. Також буде багато зручних поручнів. Вони будуть звисати, як у метро. Встановимо інформаційні монітори. Ми зняли із загального обігу 10 електричок, загнали в депо і робимо капремонт. Ця кількість потягів дозволить дотримуватися інтервалу не більше 15 хвилин", - повідомив начальник ПЗЗ.

Вважається, що електричка буде зручною для жителів більшості спальних районів столиці.

Наприклад, що з Троєщини можна буде без пересадок і пробок доїхати до вокзалу чи Борщагівки, а жителі Сирця безперешкодно доберуться на Лівий берег.

ТСН