Цей пиріг схожий на чізкейк, але готується набагато простіше / ua.depositphotos.com

Якщо ви любите перевірені часом домашні десерти, які, можливо, не переможуть в конкурсах краси, але підкорюють смаком і простотою, то спробуйте мільяччо, італійський пиріг з рикотти та манної крупи.

Як розповідає Марк Бім, головний пекар у датському кафе Hjem Kensington в Лондоні, який поділився з Simplyrecipes цим рецептом, текстура пирога нагадує щось середнє між звичайним пирогом і чизкейком. Він готується в одній мисці, не потребує міксера і на відміну від чизкейка, зовсім не такий вибагливий при випіканні - випікається без водяної бані, і навіть повинен мати тріщини зверху.

Назва пирога походить від італійського слова miglio, що означає "пшоно", оскільки раніше його готували з пшоняного борошна, однак сьогодні його зазвичай готують з манної крупи semolina з твердих сортів пшениці.

Відео дня

Інгредієнти для форми 22 сантиметри

  • 1 склянка (165 г) манної крупи дрібного або середнього помелу, плюс ще для присипки
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 2 1/2 склянки молока
  • 1/4 склянки (57 г) несолоного вершкового масла, плюс ще для змащування форми
  • 1 склянка (200 г) цукрового піску
  • 4 великих яйця
  • 1 1/2 склянки (350 г) рікотти (якщо вона занадто водяниста, то відцідіть її через марлю)
  • Цедра з 2 лимонів
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту або ванільний цукор
  • 1/4 чайної ложки меленої кориці

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 190°С.
  2. Застеліть дно форми пергаментним папером і змастити пергамент вершковим маслом. Посипте форму манним борошном і витрусіть надлишки.
  3. Зваріть манну кашу. Додайте манку, сіль і молоко в середню каструлю і перемішайте. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть, помішуючи, поки суміш не загусне до стану каші, 5-8 хвилин. Вона повинна бути схожою на консистенцію заварного крему.
  4. Зніміть каструлю з вогню. Додайте вершкове масло та цукор і перемішайте до однорідної маси. 
  5. Коли манка трохи охолоне (10-15 хвилин), додайте яйця, по одному, перемішуючи після кожного. Додайте рикотту та перемішайте до однорідності. Додайте лимонну цедру, ванільний екстракт і корицю.
  6. Вилийте тісто у підготовлену форму. Випікайте, доки зовнішній край пирога не стане золотисто-коричневим, а пиріг не підніметься і не потріскається, приблизно 50 хвилин. Пиріг буде злегка хитатися, але центр повинен бути не більш хитким, ніж решта пирога.

Кондитер рекомендує залишити пиріг на ніч у холодильнику для охолодження та стабілізації, хоча у холодні дні його можна їсти і теплим, як пудинг.

Якщо ви полюбляєте прості, аде смачні десерти, спробуйте смачний кавовий торт, який вирізняється яскравим кавовим ароматом та смачним кремом. А на сніданок можна приготувати протий, але надзвичайно смачний банановий пиріг, який швидко готується і можна їсти навіть маленьким дітям.

Вас також можуть зацікавити новини: