Після холодильника не можна одразу варити яйця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В середньому українець споживає близько 270 яєць на рік. Попри таку популярність у світі все ще точаться дискусії щодо їхнього зберігання.

Як повідомляє Mirror, у Британії яйця курей, яких вакцинували проти сальмонели, позначають знаком британського лева. Їх можна зберігати поза холодильником, якщо на вашій кухні температура нижче 20C. Такий продукт можна буде одразу опускати у окрім для приготування та безпечно їсти звареним некруто або недовареним.

Попри це, на думку експертів, найкраще місце для зберігання яєць – це все ще холодильник. Однак їх важливо дістати за 30 хвилин до використання, інакше через раптову зміну температури може тріснути шкаралупа, а у випічці їхні в’яжучі властивості будуть нижчими.

Відео дня

Агенство харчових стандартів радить зберігати цілі яйця в сухому прохолодному місці, найкраще в холодильнику, доки ви їх не використаєте. Також необхідно переконатися, що ви чергуєте запаси, щоб спочатку використовувати найстаріші яйця та не використовувати їх після терміну їх придатності.

Зберігати яйця в оригінальних коробках. Це запобігає їхньому пошкодженню, крім того, дата "вжити до" чітко позначена.

Водночас експерти рекомендують уникати відсіків для яєць, вбудованих у дверцята холодильника. Цей продукт найкраще зберігати в основній частині холодильника - позаду на середній полиці. Це пов'язано з тим, що температура вашого холодильника залишається найнижчою та найстабільнішою в цій зоні, на відміну від дверцят холодильника, які схильні до температурних коливань через регулярне відкривання.

Доктор Стюарт Фаррімонд також погоджується, що зберігати яйця в дверцятах холодильника зовсім не найкраще місце для них. За його словами, це може зіпсувати яєчні білки, коли вони збовтаються. Крім того, краще тримати їх подали від сирого м'яса та продуктів з різким запахом - яєчна шкаралупа пориста.

Інші поради стосовно яєць

Раніше УНІАН розповідав, що при виборі яєць варто враховувати ряд важливих нюансів. Ви будете здивовані дізнавшись, яка категорія яєць краще.

В Українському клубі аграрного бізнесу прогнозують, що до новорічних свят ціни на яйця сягнуть показника минулого року – близько 75 грн за десять штук.

Вас також можуть зацікавити новини: