Довгожителі вітають помірне вживання алкоголю / фото УНІАН

Експерти з довголіття виділили 8 правил, яких дотримуються довгожителі, отримуючи при цьому задоволення від кожного прожитого моменту.

"Хоча нам часто кажуть, які дієти і звички є ключем до здорового старіння. Довірте це довгожителям, чиє напрочуд довге й енергійне життя говорить саме за себе", - пише New York Post.

Щоб прожити довге і щасливе життя, за словами експертів, потрібно:

Відео дня

Налаштуватися на позитивну хвилю (у так званих Блакитних зонах, де мешкає більша кількість довгожителів, вітається помірне вживання алкоголю, однак важливою складовою при цьому є компанія, соціальна взаємодія; позитивні стосунки сприяють психічному та емоційному благополуччю).

Зняти навантаження (стрес негативно впливає на здоров'я - він не тільки прискорює старіння, а й також може послабити імунну систему і навіть вплинути на кишечник; хоча стресу уникнути неможливо, експерти рекомендують приділяти час розслабленню).

Їсти рослинну їжу (дослідники Блакитної зони дійшли висновку, що рослинна дієта, заснована на білках рослинного походження (наприклад, соя, квасоля, сочевиця), відіграє життєво важливу роль у довголітті).

Дотримуватися правила 80% (це правило передбачає, що їсти потрібно тільки до 80% ситості; жителі Блакитних зон, як правило, їдять невеликими порціями, особливо ввечері);

Більше рухатися (фізична активність сприяє здоровішому життю,

Знайти своїх друзів (людям потрібні зв'язок і взаємодія; було доведено, що любов і позитивна соціальна взаємодія вивільняють окситоцин, відомий як "гормон любові", який відіграє роль у формуванні зв'язків і зниженні рівня стресу).

Віддавати перевагу близьким (проводити більше часу з сім'єю та близькими - це ключ до довгого життя).

Створити свою спільноту (кожен хоче відчувати себе своїм - для довгожителів це означає інтерес до духовності або особистого благополуччя).

Нагадаємо, раніше було названо 10 звичок найменш тривожних людей у світі.

Вас також можуть зацікавити новини: