Названо 10 звичок, щоб перестати турбуватися / pixabay.com

Незважаючи на стрес повсякденного життя, багато хто хоче знати, як зменшити тривогу, яка може заважати основним щоденним завданням. 

Хоча тривога може бути страшною, існують способи впоратися з нею, пише Yourtango і називає 10 дієвих звичок найменш тривожних людей у світі.

1. Вони глибоко дихають

Відео дня

Кілька разів на день робіть перерву по 5-10 хвилин, щоб зосередитися на диханні. Повільно вдихніть і відчуйте, як повітря потрапляє в легені і розширює грудну клітку. Потім затримайтеся на секунду і повільно видихніть через рот. На вдиху порахуйте до 4, затримайте дихання на 4, потім на видиху порахуйте до 6, затримайте дихання на 4, потім повторіть 5 разів. Це автоматично заспокоїть нервову систему і розслабить розум і тіло.

2. Вони дійсно усвідомлюють

Тенденція до уважності - корисна практика. Це означає - зосередитися на тому, що відбувається в даний момент, усвідомлювати свої почуття.  Це задіє когнітивний розум, а це означає, що будь-які емоції відійдуть на другий план, і це допоможе розслабитися і зосередитися на поставленому завданні.

3. Вони медитують

Існує багато способів медитувати, і не обов'язково просто сидіти тихо. Існує медитація при ходьбі, медитація з танцем/рухом під музику. Існує багато способів зосередити розум і заспокоїти думки. Дослідження показують, що це збільшує ділянки мозку, які регулюють емоції та заспокоюють організм.

4. Вони розтягуються

Всього 5 хвилин розтяжки в день допоможуть зняти стрес з тіла і очистити розум. Отже, встаньте, пройдіться і витягніть ноги, руки і хребет так, щоб це було безпечно для здатності вашого тіла розслабляти напружені м'язи. Це може підвищити продуктивність і концентрацію.

5. Вони займаються спортом

Якщо ви рухаєте тілом, це має значення. Прогулянки, спортзал, йога, танці – не важливо, з чого почати, просто почніть і робіть те, що можете, і коли можете. 

6. Вони слухають музику

Музика дуже корисна для розуму та тіла, тому пам'ятайте про це як про ресурс. Заспокійлива музика відмінно допомагає при тривозі. Кожен знайде щось для себе, що може швидко і легко підняти настрій. Музика також відволікає увагу від негативних емоцій або фізичного дискомфорту. Тож якщо ви перебуваєте в стресі, увімкніть музику і розслабтеся.

7. Вони спілкуються з людьми

Розмова по телефону більше заспокоює мозок, ніж набір тексту на телефоні. Слухання голосу коханої людини активує в мозку шляхи, пов'язані з турботою, які протилежні горю і тривозі. А особиста зустріч з другом зцілює на багатьох рівнях, тому зробіть це звичкою.

8. Вони багато сміються

Сміх - найкращі ліки. Існує безліч досліджень, що підтверджують позитивний цілющий вплив сміху на мозок.

9. Вони піклуються про себе

Це означає здорове харчування, достатній сон і регулярний догляд за всіма фізичними, емоційними, інтелектуальними, соціальними та духовними потребами. Переконайтеся, що у вашому житті є час для себе. 

10. Вони вдячні

Дослідження показали, що це також може змінити мозок, зробивши його більш позитивним і щасливим.

Інші новини про те, як стати щасливим

У щасливих відносинах партнери можуть говорити про що завгодно між собою. Вони разом готові долати труднощі чи радіти успіхам, плакати від горя чи підтримувати одне одного у важливих справах. Тому експерти назвали фрази, які говорять пари, у яких справді гармонія та розуміння навіть під час конфліктів.

Вас також можуть зацікавити новини: