У Німеччині хірург допустив безглузду помилку / фото ua.depositphotos.com

У Німеччині стався скандал в престижній клініці - при проведенні операції хірургу асистувала прибиральниця. Про це пише Bild.

Інцидент стався в університетській лікарні Майнца ще в 2020 році, але скандал вибухнув тільки зараз. Йдеться про дуже престижний медичний заклад, який об'єднує понад 60 клінік, інститутів і відділень і близько 8 тисяч співробітників, включаючи тисячу лікарів. 

Хірург наодинці проводив ампутацію пальця на нозі пацієнта. Операція проводилася під місцевим наркозом, тому пацієнт залишався у свідомості. У розпал операції він почав смикати ногою на нервовому грунті. Тоді лікар покликав прибиральницю і попросив її потримати ногу пацієнта, а також подавати тампони для обробки ран. 

Відео дня

Зазначається, що жінка не пройшла ані технічний, ані гігієнічний інструктаж і тому не мала жодної законної підстави брати участь в операції. Більш того, в той момент в клініці були медсестри, одну з яких лікар і повинен був покликати на підмогу.

Керівництво лікарні назвало інцидент "особистим проступком і помилкою лікаря". Хірурга звільнили.

Медичні курйози - останні новини

На окупованій території Херсонської області на всю "вирує" російська медицина. Так, у селі Червона Поляна призначений окупантами головлікар лікував літнього чоловіка від нездужання грою на акордеоні. Хоча ситуація зовні виглядає курйозно, для українців, які опинилися в окупації, це, зрозуміло, прояв великої проблеми.

У соціальній мережі Reddit лікарів попросили розповісти про найдивніші історії, з якими їм доводилося стикатися у своїй роботі. Чи не кожен спеціаліст стверджував - як тільки він думав, що його вже нічим не здивувати, відбувалося щось нове, що шокувало його ще більше.

Вас також можуть зацікавити новини: