Цукор може бути причиною проблем зі шкірою обличчя / фото ua.depositphotos.com

Цукор користується поганою славою, але причина цього в тому, що ми не контролюємо його споживання. Проблема в тому, що цукор є у всіх оброблених продуктах.

Видання Parade пише, що офіційно рекомендовано споживати не більше шести чайних ложок на день. При цьому важливо відрізняти додані цукри від природних. Такі продукти, як молоко, незбиране зерно, свіжі та сушені фрукти й овочі, багаті не тільки природним цукром, а й важливими вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Цей цукор не чинить небажаного впливу, як доданий цукор.

Природний цукор у продуктах засвоюється повільніше, ніж доданий цукор, тому ви не відчуєте "цукрового припливу", за яким слідує втома і різке падіння рівня цукру в крові.

Відео дня

Як скорочення споживання цукру впливає на обличчя

Не секрет, що вживання занадто великої кількості цукру додає зайвих кілограмів. Солодощі та напої з додаванням цукру, як правило, містять багато калорій. Ба більше, закуски та напої з високим вмістом цукру зазвичай містять мало поживних речовин, як-от білок і клітковина, які дають відчуття ситості та допомагають не переїдати.

Що стосується того, який вигляд має обличчя, то додані цукри - причина запалень, через що шкіра може виглядати опухлою і подразненою.

Хронічне запалення може призвести до шкірних висипань, почервоніння і набряків, а також до безлічі інших захворювань, як-от хвороби серця, аутоімунні та запальні захворювання кишківника, деякі види артриту і навіть алергія.

Доданий цукор - зокрема, фруктозовмісні підсолоджувачі, сахароза, кукурудзяний сироп, підсолоджені цукром напої та харчові добавки - має дозозалежний вплив на запалення. Тому чим більше ви їсте, тим сильніше запалення в організмі. Відмовившись від цукру або скоротивши його кількість, ви не тільки поліпшите зовнішній вигляд шкіри та обличчя, а й зміцните своє здоров'я загалом.

Як боротися з цукровою залежністю

Складно відмовитися від солодкого, особливо якщо у вас напружений спосіб життя. Пропуск прийому їжі та нестача сну, а також довгі, напружені дні можуть підвищити ймовірність того, що ви побіжите за солоденьким.

Перш ніж відмовлятися від солодкого, зверніть увагу на звички, які можуть спонукати їсти більше солодощів.

Як приборкати потяг до солодкого:

  1. Замініть некорисні солодощі корисними. Наприклад, до солодких продуктів належать кавун, банани, яблука, виноград і чорнослив.
  2. Пийте з розумом. Виключіть зі свого раціону газовану воду, каву, чай і спортивні напої з високим вмістом цукру. Зверніть увагу на чисту воду.
  3. Дивіться на етикетки. Інгредієнти на етикетках перераховані в порядку убування їхньої кількості в продукті. Якщо серед перших інгредієнтів є доданий цукор, краще обмежити споживання цього продукту.
  4. Плануйте свій раціон. Щоб не допустити різкого падіння рівня цукру в крові, потрібно знати, що ви збираєтеся їсти. Заздалегідь роблячи покупки і маючи загальне уявлення про основні прийоми їжі та перекуси, ви не кидатиметеся на солодке, коли зголоднієте.
  5. Баланс. Переконайтеся, що ваша їжа має баланс білків, жирів і складних вуглеводів, а для перекусів обирайте поєднання білка і клітковини, щоб залишатися ситим.

Раніше УНІАН писав, коли найкраще їсти цукор.

Вас також можуть зацікавити новини: