
Сніданок є найважливішим прийомом їжі впродовж дня. Зокрема для людей, які хочуть знизити рівень холестерину та покращити здоровʼя серця, такий прийом їжі є чудовим початком дня. Про це пише Eating Well.
Дослідження показали, що люди, які снідають принаймні тричі на тиждень, мають значно нижчий ризик серцевих захворювань.
Чи має значення, о котрій годині потрібно снідати?
За словами експертів, якщо говорити про покращення рівня холестерину, то загальна думка така - чим раніше, тим краще.
"Збалансований сніданок допомагає підтримувати здоров'я серця протягом дня. Я рекомендую снідати протягом двох годин після пробудження, щоб контролювати рівень холестерину", - зазначила зареєстрована дієтологиня Вероніка Раус.
Інший дієтолог Ліза Ендрюс також погодилася з цим, посилаючись на дослідження, які повʼязують пропуск сніданку з підвищеним рівнем шкідливого холестерину.
"Багато моїх клієнтів, які пропускають сніданок, часто переїдають пізніше. Початок дня з поживного сніданку пригнічує голод, зменшуючи ймовірність перекушувати менш здоровими продуктами пізніше", - пояснила Раус.
Переваги сніданку
Додавання здорового сніданку в ранковий розпорядок дня має безліч переваг. Це не лише допомагає розпочати день з поживних речовин, але й може знизити розвиток діабету, гіпертонії, ожиріння, серцевих захворювань, інсульту тощо.
"На сніданок часто вживають фрукти, які є хорошим джерелом вітамінів, мінералів, фітохімічних речовин та клітковини. Цільнозерновий тост або крупа містять вітаміни групи B, які можуть допомогти знизити рівень гомоцистеїну та ризик серцевих захворювань. Відомо, що вівсяні пластівці також знижують рівень холестерину в сироватці крові", - зауважила Ендрюс.
Також для додаткового зниження рівня холестерину Раус радить вживати вранці більше рослинної їжі. Фрукти, овочі, горіхи, насіння та цільнозернові продукти містять такі поживні речовини, як розчинні волокна, ненасичені жири та рослинні білки, які особливо корисні при підвищеному рівні холестерину.
"Водночас слід уникати продуктів з високим вмістом цукру, таких як пончики, випічка тощо. Хоча не ясно, чи цукор у них дійсно підвищує рівень холестерину, вони часто містять насичені жири, які підвищують рівень холестерину", - додали в Eating Well.
Інші поради щодо здоровʼя
Раніше дієтологи розповіли, який чай покращить ваш настрій. За словами експертів, сам процес приготування чаю може бути таким же корисним, як і сам чай.
Також дієтологи пояснили, який продукт кращий для здоровʼя мозку - авокадо чи волоські горіхи. Попри те, що обидва продукти є корисними, обидва фахівці запевнили, що цей продукт наразі має перевагу, враховуючи результати досліджень на людях.