М'ясники розповіли, яке м'ясо краще не купувати в супермаркетах / фото ua.depositphotos.com

М'ясні прилавки або холодильники в супермаркетах - це часто найзручніший і найдоступніший спосіб запастися м'ясом. Але, за словами професійних м'ясників, якість м'яса, пропонованого у великому супермаркеті, часто не відповідає стандартам, які можна знайти в маленьких м'ясних крамницях, що спеціалізуються на продуктах тваринного походження.

Як пише видання HuffPost, м'ясники загалом визнали, що у великих магазинах зазвичай задовільна якість м'ясних продуктів. При цьому вони назвали п'ять видів м'яса і пов'язаних із ним продуктів, які настійно рекомендують купувати не в супермаркеті, а в маленькій м'ясній крамниці.

Яловичий і пташиний фарш

Як зазначають м'ясники, такий фарш постачають попередньо подрібненим із великих м'ясопереробних підприємств, де використовують суміш різних відрубів - і не обов'язково найкращих. Цей процес може зіпсувати смак і якість м'яса. Також вони відзначають підвищений ризик зараження різними харчовими захворюваннями.

Відео дня

При цьому спеціалізовані м'ясні крамниці закуповують м'ясо в невеликих постачальників, тож вони знають, як вирощують тварин, як обробляють м'ясо і що саме входить до складу кожного фаршу, наголошують м'ясники.

Свіжа риба та морепродукти

Останнім часом супермаркети дедалі частіше пропонують рибу та молюсків, що рекламуються як "свіжі". Однак м'ясники наголошують, що таке твердження викликає сумніви, якщо тільки ви не купуєте їх у магазині, розташованому дуже близько до водойми.

Якщо відвідування спеціалізованого рибного магазину неможливе, то краще купувати заморожені морепродукти, тому що більшість заморожених морепродуктів обробляють і заморожують на судні, щоб зберегти свіжість незабаром після того, як їх виловили з моря.

Витримана яловичина

Витриману яловичину люблять м'ясоїди за її ніжну текстуру і насичений смак.

Але, за словами Річа Сільвермана, головного м'ясника The Lambing Shed Farm Shop & Kitchen у Чеширі, Англія, у супермаркетів немає часу, обладнання та можливостей для правильного старіння м'яса. Його зазвичай витримують методом "вологого старіння", і під час приготування волога розпарює м'ясо зсередини, роблячи його жорстким.

М'ясні відруби на кістці

Відруби м'яса, що продаються на кістці, - чудове рішення для ароматного тушкування, а кістки, що залишилися, можна використовувати для приготування домашнього бульйону. Однак Джеррі Ремпе, майстер-м'ясник Omaha Steaks, зазначає, що м'ясо з кістками, що продається в м'ясних відділах супермаркетів, має тенденцію псуватися швидше, ніж безкісткові продукти. Присутність кісток впливає на pH м'яса, що може призвести до неприємного запаху, слизової текстури, а іноді й до зміни кольору.

У м'ясних вітринах супермаркетів немає точного дотримання температурного режиму, і запаковане м'ясо може пролежати там понад добу, тож імовірність закисання кісток вища, ніж у невеликих продавців, які щоденно замінюють м'ясо, або в більших підприємств, які використовують технологію швидкого заморожування, зазначають м'ясники.

Паштет, террін і субпродукти

У супермаркетах часто продаються печінка, нирки, а також паштети домашнього приготування. Але Розанжела Теодоро, власниця і м'ясник Teodora's Boucherie, заявляє, що ніколи не купить паштет і террін у м'ясника з продуктового магазину, оскільки для їх правильного приготування потрібне спеціальне обладнання і досвід.

Коли мова заходить про органи, м'ясники зазначають, що в супермаркетах вони зазвичай заморожені й не мають великого попиту, тому проводять багато часу, переміщаючись із морозильника в морозильник, особливо якщо вони на "розпродажі". У приватних м'ясних магазинах органи, найімовірніше, будуть отримані зі свіжих джерел і зберігатимуться в оптимальних умовах.

Раніше УНІАН писав, що, згідно з думкою вчених, заміна червоного м'яса на рибу, таку як оселедець, сардини і анчоуси, може врятувати 750 тис. життів на рік і допомогти впоратися з кліматичною кризою.

Вас також можуть зацікавити новини: