Шеф-кухар розповів як приготувати курку / фото ua.depositphotos.com

Є багато рецептів приготування м'яса на вечерю. Однак курка у духовці давно залишається класичним та доступним варіантом, який дуже популярний.

Зірковий шеф Джеймі Олівер поділився з Еxpress своїм надійним рецептом смаженої курки, який щоразу дає гарантований результат у виді соковитого м'яса та хрусткої скоринки.

Для приготування знадобиться:

Відео дня
  • курка - 1,6 кг;
  • цибуля - 2 шт.;
  • морква - 2 шт.;
  • селера - 2 палички;
  • часник - один зубчик;
  • лимон;
  • оливкова олія;
  • розмарин.

Курку треба дістати за 30 хвилин до приготування. Овочі треба помити й дрібно нарізати. Деко змащуємо олією і перекладаємо овочі туди.

Збризніть курку олією та добре приправте сіллю та чорним перцем, перш ніж покласти її на овочі. Лимон проколіть кінчиком гострого ножа і покладіть всередину курки разом з травами.

Готувати треба у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1 години 20 хвилини.

За бажанням можна додати картоплю на деко на останні 45 хвилин приготування курки. Коли м'ясо буде готово, вийміть деко з духовки і перекладіть курку на дошку, щоб вона відпочила 15 хвилин. Далі розріжте її на шматочки і подавайте до столу.

Інші рецепти Джеймі Олівера

Нещодавно Олівер поділився, як правильно приготувати торт у чашці. Цей рецепт він створив для своїх дітей.

Крім того, Джеймі поділився найкращим рецептом розсипчастого рису за 8 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: