
Є багато рецептів приготування м'яса на вечерю. Однак курка у духовці давно залишається класичним та доступним варіантом, який дуже популярний.
Зірковий шеф Джеймі Олівер поділився з Еxpress своїм надійним рецептом смаженої курки, який щоразу дає гарантований результат у виді соковитого м'яса та хрусткої скоринки.
Для приготування знадобиться:
- курка - 1,6 кг;
- цибуля - 2 шт.;
- морква - 2 шт.;
- селера - 2 палички;
- часник - один зубчик;
- лимон;
- оливкова олія;
- розмарин.
Курку треба дістати за 30 хвилин до приготування. Овочі треба помити й дрібно нарізати. Деко змащуємо олією і перекладаємо овочі туди.
Збризніть курку олією та добре приправте сіллю та чорним перцем, перш ніж покласти її на овочі. Лимон проколіть кінчиком гострого ножа і покладіть всередину курки разом з травами.
Готувати треба у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1 години 20 хвилини.
За бажанням можна додати картоплю на деко на останні 45 хвилин приготування курки. Коли м'ясо буде готово, вийміть деко з духовки і перекладіть курку на дошку, щоб вона відпочила 15 хвилин. Далі розріжте її на шматочки і подавайте до столу.
Інші рецепти Джеймі Олівера
Нещодавно Олівер поділився, як правильно приготувати торт у чашці. Цей рецепт він створив для своїх дітей.
Крім того, Джеймі поділився найкращим рецептом розсипчастого рису за 8 хвилин.