Позу Лукашенка, який просить гроші, і Путіна, що вальяжно розсівся у кріслі, висміяли в соцмережі / фото Костюгова / Twitter

Користувачі соціальних мереж висміяли сьогоднішню зустріч Олександра Лукашенка і Володимира Путіна.

Фотографії із зустрічі розлетілися мемами по соцмережах.

Користувачі назвали позу Путіна під час зустрічі «васальською» і пояснили її тим, що Лукашенко розраховував на грошову допомогу від Росії.

Відео дня

Колишній журналіст і нардеп Мустафа Найєм пригадав, що в подібній ситуації, під час Революції Гідності, був Віктор Янукович, який також просив у Путіна грошей.

скріншот

У підсумку Янукович опинився в Ростові, а тепер на його місце мітить Лукашенко.

ALF Просто ALFShield

Були й такі, хто порівняв Лукашенка з жалюгідним псом з відомого мему.

скріншот / Kashin⚓Kashin⚓Kashin

Користувачі також припустили, що Лукашенко може бути посланцем таємної організації Tenet з фільму Крістофера Нолана «Тенет» (за сюжетом складені долоні були кодовим жестом, який використовували персонажі)

скріншот Fedorin Mikhail

Користувачі мережі згадали і про популярне прізвисько Лукашенка "Вусатий тарган", а також прізвисько "моль", яке носив Путін під час служби.

скріншот marat guelman

Також користувачі згадали фільми "Брат" Олексія Балабанова, в якому персонаж Сергія Бодрова просив у свого старшого брата гроші.

Були й інші смішні меми, як вказують на те, як Лукашенко "ліг" під Путіна.

false
false
Веснянка / Twitter
Tribuna.Com

Зустріч Лукашенка з Путіним в Сочі

  • 14 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів до Сочі, де у нього заплановано зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Переговори Лукашенка і Путіна відбудуться у форматі "сам на сам". Лідери країн розглянуть ряд питань, у тому числі «питання спільного реагування на виклики, що виникають».

Дружба Лукашенка і Путіна на тлі протестів в Білорусі

  • Після початку масштабних протестів в серпні Лукашенко заявив, що президент Росії Володимир Путін пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • 8 вересня Лукашенко заявив про готовність продовжити інтеграцію з Росією, зазначивши, що в разі «падіння» Білорусі наступною буде Росія.