Фото управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області

Через облаштування стихійного скотомогильника під Тернополем місцева екоінспекція через суд домагатиметься заборонити діяльність місцевому підприємству.

Як повідомили УНІАН в Державній екологічній інспекції у Тернопільській області, 11 -12 лютого інспекторами було проведено позапланову перевірку ТОВ «Біобластер» на території Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району.

Читайте такожНа території заповідника "Тузловські лимани" на Одещині виявлено скотомогильник і звалище гною (фоторепортаж)

Відео дня

В силосних ямах та за їх межами (при в'їзді до силосних ям) виявлено побічні продукти тваринного походження (кістки, голови), а у силосній ямі виявлено установку для спалення, що не передбачено проектом.

На директора ТОВ «Біобластер» за допущення забруднення земельної ділянки в районі силосних ям складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.ст.52, 188-5 КУпАП. Після проведення аналізу відібраних проб землі буде проведено розрахунок збитків за забруднення земельної ділянки площею 400 м кв.

За неодноразові порушення вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Біобластер» готується позов до Тернопільського окружного адміністративного суду про заборону діяльності товариству.

Великоберезовицькому селищному голові надіслано пропозицію про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню адміністративних правопорушень ТОВ «Біобластер».

Головному управлінню Держгеокадастру у Тернопільській області надіслано лист про вжиття заходів реагування в межах компетенції щодо самовільного користування земельною ділянкою під силосними ямами.

Головному управлінню Держпродспоживслужби в Тернопільській області надіслано лист про вжиття заходів реагування до ТОВ «Біобластер» щодо здійснення операцій із продуктами тваринного походження, непридатними для споживання людиною.

Фото управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області