Риба не проходила дозиметричний контроль / фото ssu.gov.ua

Посадовця Головного управління Нацполіції в Київській області викрито в організації незаконного вивезення продукції, зокрема риби, з території зони радіоактивного забруднення Чорнобильської АЕС.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Читайте такожЧоловік у Чорнобильській зоні назбирав 12 кілограмів радіоактивної чорниці (фото)

Відео дня

«Оперативники спецслужби встановили, що керівник одного із підрозділів відділу поліції зони ЧАЕС Головного управління Нацполіції в Київській області налагодив вивіз товарів, зокрема рибної продукції, із зони відчуження без проходження обов’язкового дозиметричного контролю. До протиправної діяльності посадовець залучив працівників поліції батальйону з охорони зони радіоактивного забруднення», - йдеться у повідомленні.

Небезпечну для здоров'я людини продукцію зловмисники нелегально переправляли через контрольно-пропускний пункт «Дитятки» для продажу на території регіону. Співробітники СБУ задокументували факти незаконних дій зловмисників.

За попередніми оцінками, щоденний прибуток фігурантів справи становив понад 150 тисяч гривень.

фото ssu.gov.ua

Начальнику підрозділу відділу поліції зони ЧАЕС оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 249 та ч. 4 ст. 267-1 Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності, а також посадовців поліції.