Іноді залишається тільки дивуватися, наскільки незвичайні створіння існують на нашій планеті.

Пропонуємо вам добірку унікальних тварин нашої планети.

Читайте такожНа Полтавщині березневий кабан бігав містом і приставав до жінок (відео)

Зірконіс

Незвичайний кріт, який живиться комахами. Оригінальності йому надає м'ясистий ніс з 22 рожевими щупальцями. Також кріт хизується лускатими лапами і товстим, водовідштовхувальним хвостом.

Ангорський кріль

Одна з найдавніших та найпухнастіших порід кроликів. Серед них зустрічаються особи з довжиною вовни до 80 сантиметрів. Шерсть кролика дуже цінна - з неї можна зробити багато речей, від шкарпеток до білизни.

Комондор

Угорська вівчарка комондор - є однією з найбільших собак в світі. Зріст у собак сягає більше 80 см, а довжина шерсті може сягати одного метра. Довга шерсть згортається в своєрідні шнурки, які роблять пса ще більш великим та цікавим.

Панголіни

Панголіни – незвичайні ссавці, які проживають в південних регіонах Африки та Азії. Все тіло тварини вкрите ромбовидними пластинами, які налягають один на одного, ніби луска риби. Як правило, вони одинаки та нічні тварини, які живуть в норах.

Ай-ай

Ай-ай - це найбільша тварина з нічних приматів, яка мешкає на Мадагаскарі. Харчується тварина, як і дятли - черв'ячками і личинками, які здобуває тонкими пальцями. Одна з найбільш рідкісних тварин.

Окапі

Окапі є рідкісним видом парнокопитних тварин з сімейства жирафових. Тварини одинаки, ведуть денний спосіб життя, їх можна зустріти парами лише в шлюбний період. Вагітність у окапі триває 450 днів.

Як раніше повідомляв УНІАН, на Тайвані помітили хижака, який вважався вимерлим. Останній раз димчастого леопарда бачили 36 років тому, проте офіційно вид визнали вимерлим лише в 2013 році.