Ця сонячна електростанція здатна забезпечити потреби в електроенергії для 76 тисяч українських родин / фото УНІАН

Компанія Scatec Solar почала будувати сонячну електростанцію, потужність якої складе 148 мегаватів, на Миколаївщині. Загальна вартість проекту має скласти близько 124 мільйонів євро.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Будівництво планують завершити за 2 роки. 65% витрат на будівництво покриє китайська компанія Power China.

Відео дня

За розрахунками Scatec Solar, ця сонячна електростанція здатна забезпечити потреби в електроенергії для 76 тисяч українських родин та дозволить зменшити викиди парникових газів у повітря на 150 тисяч тонн щороку.

Читайте такожBloomberg: Катастрофа в Чорнобилі досі душить глобальну ядерну енергетику

Будівництво сонячної електростанції в Україні компанія погодила через сприятливі умови для продажу електроенергії за підвищеним тарифом.

Раніше стало відомо, що в ухваленому Радою законі, який запроваджує нові правила оподаткування посилок, містяться норми, які звільняють від ПДВ устаткування для сонячних та вітрових електростанцій.

У Держенергоефективності повідомляли, що кількість домашніх сонячних електростанцій в Україні зросла у 375 разів за останні 4 роки.

Раніше повідомлялось, що у разі, якщо темпи встановлення «зелених» електростанцій в Україні збережуться, то у 2020 році тарифи на електрику зростуть на 14%.