Мікроавтобус, що перевозив хімікати, перекинувся і впав у воду / фото facebook.com/dtp.kiev.ua

Ситуація, пов'язана із забрудненням річки Рось у Вінницькій області, на даний момент контрольована, а серйозних загроз для населення немає.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман журналістам під час робочого візиту до Вінницької області.

«Станом на зараз у мене немає ніякої інформації, яка б несла загрозу. Ситуація, за наявною у мене інформацією, є контрольованою, всі служби працюють на тим, щоб моніторити ситуацію, і в разі необхідності вживати заходів», - сказав він.

Відео дня

За словами Гройсмана, всі відповідальні державні служби проводять моніторинг інциденту.

Читайте такожЗабруднення річки Рось: як вкрадені хімікати потрапили у воду та чим це загрожує українцям

Як повідомляв УНІАН, 9 червня близько 5.00 в селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Benz Sprinter з'їхав у ставок, перекинувся і загорівся. Вогнем було пошкоджено каністри з гербіцидами і стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких (близько 800 л) потрапив у ставок і далі - в річку Рось.

Згідно з інформацією Національної поліції, забруднення водойми сталося через потрапляння гербіцидів, викрадених з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів Вінницької області.

За фактом забруднення водойми, яка є притокою річки Рось, слідчим відділом Погребищенського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 242 (порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України. За фактами крадіжок гербіцидів відкриті кримінальні провадження за ч. 3 і ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка).