Рівень забруднення повітря в Києві перевищив шестикратну норму / фото УНІАН

Кількість шкідливих домішок у приземному шарі повітря у Києві перевищив шестикратну норму через спеку.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Читайте такожУ Києві через спеку до 24 червня може зростати рівень забруднення повітря

Відео дня

«Внаслідок погодних умов, що спостерігалися в місті Києві з 10 по 20 червня (суха спекотна погода без опадів, відсутність значного вітру, наявність в приземному шарі повітря затримуючих шарів, відсутність перемішування приземного повітря з верхніми шарами), відбувалося накопичення шкідливих домішок забруднюючих речовин в приземному шарі повітря», — йдеться в повідомленні.

Зміна ситуації в Києві, згідно з прогнозом, очікується в останні дні місяця.

У Києві зростає рівень забруднення повітря токсичними речовинами, які можуть спричинити подразнення дихальних шляхів і навіть набряк легенів.

Нове дослідження в журналі Environmental Science and Technology стверджує, що люди можуть споживати від 39 до 52 тисяч частинок мікропластику в рік. А враховуючи, скільки мікропластику людина може вдихати, це число перевищує 74 тисячі.

В інтернеті з'явився онлайн-калькулятор, який дозволяє підрахувати кількість споживаного людиною пластику. Omni Calculator обчислює споживання пластику для предметів, якими люди користуються на кухні: харчові плівки і пластикові пакети; туалетне приладдя (ватні палички і зубні щітки), а також одноразові контейнери і соломинки.