Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України запустять в липні 2019 року пілотний варіант спеціалізованого інтернет-порталу для надрокористувачів і представників геологічної спільноти, на якому вони зможуть зареєструватися в «електронному кабінеті».

Про це повідомив очільник Служби Олег Кирилюк під час свого виступу на Глобальній конференції по відкритості даних міжнародних видобувних компаній (ЕІТІ) в Парижі (Франція).

За словами держменеджера після реєстрації в «електронному кабінеті» користувач зможе оперативно отримати доступ до даних за програмами відтворення мінерально-сировинної бази, станом умов користування надрами та проектної документації, статистичної та аналітичної інформації.

Відео дня

Компанії отримають можливість реєструвати заявки на отримання державних послуг: надання геологічної інформації, отримання спеціальних дозволів, внесення доповнень до спецдозволів, їх переоформлення.

 «Створення такого сервісу забезпечить роботу Служби з впровадженням принципу «Єдиного вікна», знизить адміністративні бар’єри при взаємодії надрокористувачів з Держгеонадрами, забезпечить прозорість державних функцій та послуг на всіх етапах їх виконання, в перспективі інтерактивний сервіс істотно скоротить паперовий документообіг і адміністративні процедури та послуги на всіх стадіях у сфері надрокористування», – підкреслив Голова Держгеонадр.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Постановою КМУ № 848 затверджено Тимчасовий порядок проведення аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами шляхом електронних торгів.

Реалізація експериментального проекту щодо проведення електронних торгів буде здійснюватися з 24.10.2018 р. по 01.12.2019 р. За результатами його реалізації Держгеонадра повинні подати до 01.09.2019 р. пропозиції щодо доцільності подальшого проведення аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами шляхом електронних торгів.

Довідка:

Проект готується за підтримки: ФСЄ в рамках проекту USAID/UKAid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» (TAPAS) спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України.

Презентація на тему “Електронний кабінет надрокористувача»: скачать