В Іспанії борці за права тварин влаштували акцію-протест за скасування боїв биків.

Відео дня

Вони її провели за день до початку фестивалю Сан-Фермін у Памплоні.

Зоозахисники влаштували ряд перформансів: вони одягли бичачі роги, позували з написами "В Памплоні вбивають биків", "Зупиніть бичачі бої ".

Також активісти намалювали на дорозі силуети померлих тварин і лягли в них з бутафорськими списами в спинах, вказуючи на жорстокість розваги.

Читайте такожПарламент Португалії відмовився забороняти кориду

Нагадаємо, фестиваль Сан-Фермін відзначається щорічно в Памплоні з 6 по 14 липня на честь святого Ферміна. Це безперервне свято триває 204 години поспіль. Центр барвистих багатоденних свят - біг биків вулицями міста, який привертає увагу гостей з усіх континентів. Святкування починається рівно о 12:00 6-го липня (Ayuntamiento). З балкону будівлі мерії запускають ракети (chupinazo), яка повідомляє початок свята.

Кожен фестивальний ранок, о 7.00 (фестиваль за традицією повинен починатися о сьомій годині сьомого дня сьомого місяця) 6 биків вагою приблизно в 3,5 тонни з гострими, як ножі рогами випускаються із загону біля площі Санто-Домінго, звідки вони біжать по місту до арени на площі Хемінгуея (саме він прославив фестиваль Сан-Фермін у своїх творах).

Після того, як всі бики досягнули арени, їх заженуть в коррали, і ввечері в половині сьомого ці бики візьмуть участь у кориді, де їм належить битися вже з професійними тореро.