Кліматичні катастрофи стаються частіше, ніж здається / cikavosti.com

Катастрофи, пов’язані зі зміною клімату, стаються щотижня. Але міжнародна спільнота не звертає на них уваги. В цей час, потрібно якомога швидше почати роботу над тим, щоб підготувати країни, що розвиваються, до глибоких наслідків глобального потепління.

Як повідомляє The Guardian, про все це застерігають в ООН. Катастрофи, такі як циклони Ідаї й Кеннет у Мозамбіку, а також посухи, від яких страждає Індія, потрапили в заголовки світових ЗМІ. Але дуже велика кількість «менш інтенсивних подій», які спричиняють смерті, вимушене переселення і страждання людей, відбуваються значно частіше, ніж передбачалося. Про це сказала спеціальний представник ООН з питань скорочення ризиків катастроф Мамі Мізуторі.

Читайте такожЕкологи знайшли 900 мільйонів гектарів під ліси

Відео дня

«Йдеться не про майбутнє, а про сьогодення», - наголосила вона.

Це означає, що адаптацію до кліматичної кризи більше не можна розглядати як довгострокову проблему. Це те, що вимагає інвестицій просто зараз.

«Людям потрібно більше говорити про адаптацію і гнучкість», - додала вона.

Оцінки кажуть, що пов’язані зі зміною клімату збитки коштують світу в 520 мільярдів доларів. В цей час, додаткова вартість побудови інфраструктури, стійкої до наслідків глобального потепління, сягає 2,7 трильйона доларів у наступні 20 років.

Читайте такожГлобальне потепління «плавить» резиденції Санта Клауса

«Це не багато грошей в контексті витрат на інфраструктуру. Але інвестори не докладають достатньо зусиль. Стійкість повинна стати ресурсом, за який люди платять», - переконана Мізуторі.

Це означає змінити стандарти для нових інфраструктурних проектів, таких як побудова житла, залізничних мереж, заводів, систем постачання води й електроенергії, щоб вони стали менш уразливими до посухи, повені, шторму й екстремальних погодних умов.