Глобальне потепління штовхає людство до майбутнього в бідності, голоді й з міграєцією / cikavosti.com

Кліматична криза шкодить здатності землі підтримувати існування людства. Накопичуються ризики, які стають все більш суворими зі зростанням глобальної температури. Про це свідчить звіт ООН, який склали вчені світового рівня.

Як повідомляє The Guardian, через глобальне потепління почастішали посухи, ерозії ґрунтів, а також лісові пожежі. Через нього врожайність у тропічних регіонах падає, а вічна мерзлота на полюсах Землі тане, — йдеться у звіті Міжнародної панелі з кліматичних змін (IPCC). Подальше нагрівання призведе до безпрецедентних кліматичних умов на низьких висотах, що може призвести до посилення голоду, міграції. Великі північні ліси будуть теж страждати більше.

Читайте такожЧерез глобальне потепління води Аляски залишилися без льоду

Відео дня

Звіт, ухвалений урядами з усього світу, чітко вказує на те, що людство постало перед жорстким вибором між порочним колом і порятунком. Збереження масової вирубки лісів і великих викидів парникових газів від великої популяції худоби, а також інших інтенсивних фермерських практик, погіршить кліматичну кризу. А отже глобальне потепління ще більше буде шкодити ґрунтам.

Однак, якщо зараз піти на кроки, які дозволять ґрунтам і лісам відновитися й зв’язати вуглець, а також якщо скоротити об’єми продовольчих відходів і споживання м’яса, це може серйозно допомогти у протидії кліматичним змінам. Також у звіті IPCC зазначено, що це піде на користь людському здоров’ю, скоротить бідність і зменшить масштабні втрати диких видів по всій планеті.