Рівень радіації в Сєвєродвинську був перевищений / фото Mash

Експерти зафіксували перевищення рівня радіації у 4-16 разів в Сєвєродвинську Архангельської області РФ через вибух на військовому полігоні.

Про це повідомляє Росгідромет з посиланням на Північне УГМС. "За інформацією Північного УГМС на 12.00 годину за Москвою 8 серпня 2019 року Архангельською територіальною системою АСКРО в 6-ти з 8-ми пунктів м. Сєвєродвинськ зафіксовані перевищення потужності дози гамма-випромінювання у 4-16 разів порівняно з фоновими значеннями для цієї території", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСтало відомо, чи становлять загрозу екології України вибухи на військовому полігоні поблизу Архангельська

Відео дня

Середнє значення фону для Сєвєродвинська становить 0,11 мкЗв/год. До 12:30 8 серпня радіаційний фон у шести пунктах у Сєвєродвинську варіювався від 0,21 до 0,44 мкЗв/год, о 13:00 — від 0,13 до 0,29 мкЗв/год. До 14:30 фон у місті нормалізувався і становив від 0,13 до 0,16 мкЗв/год.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двинської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Сєвєродвинськ та 100 км від міста Архангельськ, стався вибух, що супроводжувався людськими жертвами й короткочасним підвищенням радіаційного фону.

Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії - у нормі.