У зв'язку зі скиданням відходів 400 тисяч осіб піддаються ризику захворіти на рак / torange.biz

Вчені попередили про існування загрози радіаційної катастрофи з боку Північної Кореї.

Про це повідомляє Daily Mail.

Згідно з даними супутникових знімків, як мінімум 16 років заводи в місті Пхенсане скидають у воду відходи з радіоактивним радієм та іншими важкими металами.

Відео дня

Читайте такожРосія ввімкнула дві станції з вимірювання рівня радіації після розголосу у ЗМІ

Фахівці стверджують, що радіоактивні відходи уранового підприємства несуть смертельну небезпеку. Тому як мінімум 400 тисяч людей в околицях зараженої річки і Жовтого моря піддаються ризику захворіти на рак та інші смертоносні захворювання.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двінської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Сєвєродвінськ і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух.

Він супроводжувався людськими жертвами і короткочасним підвищенням радіаційного фону.

Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії - в нормі.

Однак, датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону в російському місті Сєвєродвінськ (Архангельська область). Також, район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.