Джессі перебувала на буксирі "Яни Капу" під час захоплення українських кораблів ФСБ Росії в листопаді 2018 року / фото facebook.com/krymrealii

Звільнений з полону командир рейдового буксиру "Яни Капу" Олег Мельничук розповів про долю 25-го члена екіпажу – собаки Джессі на борту його корабля, яку повернули Україні наприкінці липня. Під час захоплення вона вкусила одного із ФСБівців за ногу.

Про це він розповів під час прес-конференції 12 вересня, пише ТСН.

"Цікаве було, коли співробітники, силовики РФ зібрались у мене в каюті, у командира рейдового буксира "Яни Капу", собака перебувала там, ховалась. Вона була там і вони не знали. Сиділи-сиділи і вона схопила одного за штани, вкусила. Ось така історія. Вона напевно зрозуміла хто і що, і почала діяти як потрібно", - зазначив Мельничук.

Відео дня

Читайте такожЗ російського полону повернули собаку моряків (фото)

За його словами, про собаку на борту піклувався механік Сергій Чуліба. Коли моряків було захоплено в полон, то російські спецслужбовці всерйоз цікавились у них, куди подівся 25-й член екіпажу.

"Потім мені сказали, що обміняли вже одного військовополоненого, я не зрозумів спочатку хто, мені показують, що віддали собаку. Я вже зрозумів, що все, наступною буде наша черга, що якщо собаку віддали, першого військовополоненого, 25-го члена екіпажу, зрозумів, що Україна за нас всіх бореться і що ми повернемося", - наостанок додав він.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. 

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали голландські слідчі.