Технологія виготовлення паперу з опалого листя RE-leaf успішно пройшла випробовування на спеціалізованому обладнанні  / фото mon.gov.ua

В Україні невдовзі можуть розпочати виробництво eco-friendly паперу з опалого листя.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства освіти і науки України, технологію запропонував український школяр, а нині студент Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Валентин Фречка.

Він повідомив, що днями технологія виготовлення паперу з опалого листя RE-leaf успішно пройшла випробовування на спеціалізованому обладнанні і готова до роботи в «масштабних умовах».

Відео дня

Читайте такожУ WWF розповіли, як нелегально вирубані українські ліси стають деревним вугіллям для ЄС

«Ми підтвердили ефективність використання листя, як замінника деревини. Ми виготовили папір на спеціалізованому обладнанні, яке показало, що папір і справді якісний», – повідомив дослідник.

За його словами, зараз необхідно удосконалити певні деталі, але загалом вже скоро можна буде говорити про першу в світі лінію з переробки опалого листя на паперову продукцію.

Раніше Фречка завдяки своєму проекту здобув «золото» на Міжнародній олімпіаді з екології в Кенії, Олімпіаді геніїв у США, а також став фіналістом фестивалю інновацій МОН.