Компанія Mars запустила ініціативу #PledgeForPlanet яка має посилити боротьбу зі зміною клімату. На підтримку найбільш амбітної мети Паризької угоди, ухваленої ООН у 2015 році, - обмежити підняття глобальної температури до 1,5 градусів Цельсія – компанія Mars зобов’язується скоротити викиди парникових газів від своїх прямих операцій.

Зобов'язання є частиною глобальної мети компанії Mars- до 2040 року досягти використання 100% відновлюваної енергії у своїй діяльності. Вже зараз більше половини електроенергії, яку використовує компанія Mars, надходить з відновлюваних джерел, а у таких країнах, як США, Великобританія, Мексика і, незабаром, Австралія цей показник становить 100%.

Раніше компанія Mars оголосила, що планує інвестувати 1 млрд. доларів в реалізацію Плану сталого розвитку для наступного покоління для прискорення боротьби проти низки глобальних загроз. Компанія Mars не обмежується рамками власного бізнесу, а й закликає партнерів, постачальників та громадян взяти на себе зобов'язання захистити планету та вирішити причини кліматичних змін. План компанії включає скорочення загальних викидів парникових газів через ланцюжок постачання на 27% до 2025 року та на 67% до 2050 року.

Відео дня

Президент компанії Mars Грант Ф. Рід сказав: «Зміна клімату - реальна і відчутна загроза для суспільства. Як бізнес, ми поставили амбітні цілі, щоб допомогти досягти цілей сталого розвитку, змінивши спосіб нашої діяльності. Ми також натхненні молодіжним рухом, що вимагає дій заради клімату та віддає належне ролі кожної людини для досягнення змін. За допомогою ініціативи #PledgeForPlanet ми закликаємо до простих щоденних дій, які кожен може вжити сьогодні, щоб допомогти створити краще завтра».

Картер Робертс, президент та генеральний директор Всесвітнього фонду дикої природи (WWF): "Якщо мова йде про лідерство у відстоюванні дій щодо протидії клімату та вирішенню кліматичної кризи, то мало хто з компаній має більш тривалий досвід, ніж Mars, і нова ініціатива підкреслює  відданість цій справі. Mars привертає увагу світу до того, що ми повинні обмежити глобальне потепління до 1,5 градусів, і спрямовує на це всі зусилля, змінюючи свою операційну діяльність та залучаючи партерів по ланцюжку поставок. WWF буде продовжувати працювати з Mars для досягнення цих амбітних скорочень викидів та поставлених цілей".