У Києві представили арт-проект Wrapped in Plastic / Фото Марина Григоренко

У Києві 17 жовтня 2019 року презентували інтерактивну виставку Wrapped in Plastic, метою якої є привернення уваги до проблем екології і надспоживання.

Читайте такожЩорічно через пластікове сміття гинуть мільйони птахів - ЮНЕП

Протягом трьох місяців члени української арт-групи Plastikwood збирали тисячі пластикових пляшок та зубних щіток, незліченну кількість пластикових соломинок, кришок від кавових стаканчиків і пробок від пляшок, кілька кілометрів пластикових пакетів, більше 300 кг іншого пластикового і не тільки сміття, яке потім оформляли в тематичні арт-композиції.

Мета авторів проекту - привернути увагу до проблем надспоживання / Фото Марина Григоренко

Крім того, в рамках заходу глядачам показали першу серію короткометражного міні-серіалу, знятого в декораціях з пластикового сміття. Автори зібрали цілий пластиковий світ, в який помістили головну героїню – ляльку барбі.

Автори проекту зазначають, що таким чином вони сподіваються показати, як виглядатиме світ майбутнього з пластику, якщо людство не зупинить практику безвідповідального споживання, а також спонукати відвідувачів переглянути своє ставлення до одноразового пластику.

Виставку створили члени української арт-групи Plastikwood / Фото Марина Григоренко

Побачити виставку можна буде 19 і 20 жовтня з 12:00 до 22:00 за адресою вулиця Ярославська, 57, Київ. Вхід на захід безкоштовний, однак можуть бути черги, деталі дивіться за посиланням.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що Кабінет міністрів України працює над законопроектом про заборону одноразових пластикових виробів в Україні.