Фукусіма \ REUTERS

Влада Японії має намір перетворити префектуру Фукусіма, що постраждала від землетрусу, цунамі і аварії на ядерній електростанції в 2011 році, в центр відновлюваної енергії.

Читайте такожДві третини влади в Японії виступає за скорочення використання АЕС - опитування

На землях, уражених радіацією, встановлять сонячні і вітряні електростанції, повідомляє kommersant з посиланням на Bloomberg. На розвиток цього проекту планується витратити $2,75 млрд.

Відео дня

Влада префектури має намір побудувати на території сільськогосподарських земель, що прийшли в непридатність після катастрофи, та в гірських районах 11 сонячних і 10 вітряних електростанцій. В цілому вони будуть виробляти близько 600 МВт електроенергії. Будівництво першої сонячної електростанції розпочнеться вже у січні. Весь проект планується завершити до березня 2024 року. Енергія, яка буде вироблятися цими електростанціями, забезпечуватиме потреби Токіо і його передмість.

Аварія на АЕС «Фукусіма-1» сталася 11 березня після землетрусу і послідуючого за ним цунамі. В результаті стихійного лиха загинуло близько 16 тис. осіб. Сотні тисяч японців були змушені покинути свої домівки.