Тисячі німців взяли участь в акції протесту проти вирубки Гамбахського лісу , що на заході Німеччини, а також видобутку бурого вугілля.

Відео дня

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними організаторів, в акції взяли участь близько 50 тисяч людей, У поліції відмовилися від оцінки кількості протестувальників.

"Це - найбільша демонстрація, яку будь-коли бачили у Рейнському вугледобувному регіоні", - сказав Дірк Янсен, представник керівництва Німецької федерації з питань довкілля та захисту природи (BUND). В акції проти видобутку вугілля і вирубки лісу взяли участь екологічні організації Greenpeace, BUND, NaturFreunde Deutschlands, Campact.

Читайте такожПорошенко підписав закон про збереження лісів - штрафи за незаконну вирубку зростуть у кілька разів

Ліс мав бути частково зрубаний задля видобутку бурого вугілля енергетичним концерном RWE. Однак захисники довкілля називають Гамбахський ліс чи не останнім реліктовим лісом Центральної Європи і виступають проти планів RWE вирубувати вікові дерева. Протистояння триває вже кілька років.

У п'ятницю, 5 жовтня, Вищий адміністративний суд федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія тимчасово заборонив концерну RWE вирубку дерев в районі вугільного розрізу Гамбах - доти, поки не буде ухвалене рішення за скаргою екологічної організації BUND NRW на план роботи буровугільного кар'єра RWE з 2018 по 2020 рік. Інший суд також у п'ятницю дозволив проводити протест, заборони якого добивалася RWE.

Раніше екоактивісти у відповідь на плани енергетичного концерну почати вирубку частини дерев Гамбахського лісу закликали до масштабної акції непокори і побудували імпровізований табір прямо на деревах. Адміністративний суд Кельна, пославшись на вимоги протипожежної безпеки, ухвалив рішення про його знесення. Відповідна поліцейська операція була припинена через трагічну загибель журналіста, який упав з висячого містка. Через деякий час знесення продовжили. Станом на вівторок, 2 жовтня, поліція демонтувала 86 будиночків.