pennsylvaniafrack.com

Таке рішення прийняло журі присяжних у місті Колумбус, передає ТАСС.

Як стверджував позивач Карла Марі Бартлетт, DuPont несе відповідальність за забруднення хімічною речовиною під назвою перфтороктанова кислота джерела питної води, розташованого поруч із заводом компанії в місті Паркерсбург (штат Західна Вірджинія). За словами Бартлетт, яка раніше проживала поблизу цього населеного пункту, після вживання зараженої води у неї розвинувся рак нирок.

Читайте такожЧерез 25 років Близький Схід зіткнеться з дефіцитом прісної води - аналітики

Відео дня

Сторона звинувачення також стверджувала, що представники DuPont знали про те, яку небезпеку несе перфтороктанова кислота для здоров'я людини, однак приховували цей факт від громадськості.

Зазначимо, що компанія почала використовувати перфтороктанову кислоту на заводі в Паркерсбурзі для виробництва тефлону ще в 1950-х роках. Загалом проти DuPont наразі подано вже понад 3,5 тис. позовів, в яких компанію звинувачують у забрудненні води цією високотоксичною речовиною.

Позивачі стверджують, що вживання зараженої води призвело до розвитку в них серйозних захворювань, включаючи рак, виразку, різні дисфункції щитовидної залози.