Під час обшуку виявлено понад 2 тис. колод незаконно зрубаних дерев / Фото УНІАН

Про це кореспондента УНІАН повідомила керівник прес-служби прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша.

За її словами, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України за фактом викрадення, незаконного зберігання та реалізації дерев у Ємільчинському районі.

Читайте такожНа Прикарпатті селяни виступають проти незаконної вирубки лісу (відео)

Відео дня

16 грудня правоохоронці провели санкціонований обшук на території колишнього тракторного парку, орендованого приватним підприємцем у села Куліші Ємільчинського району.

Під час обшуку виявлено понад 2 тис. колод незаконно зрубаних дерев цінної породи дуб (більшість - діаметром понад 50 см), обсягом майже 300 м. куб., 8 автомобілів (спецтехніка), чорнову бухгалтерію, бензопилу.

Також на території парку виявлено понад 100 зрізів комелів дерев, що свідчить про наміри зловмисників приховати свої неправомірні дії.

За попередніми підрахунками, вартість виявленої деревини становить майже 1,5 млн грн.

Згідно з повідомленням відділу комунікації Головного управління Нацполіції у Житомирській області, встановлено, що приватний підприємець кілька місяців тому на території колишнього тракторного парку організував незаконну діяльність з обробки деревини.

"Відповідно, ліс на пилораму потрапляв також нелегально. Як правило, наймані працівники у нічний час на території лісгоспів вирубали цінні породи дерев. У подальшому вже оброблена деревина як пиломатеріали реалізовувалась на території регіону", - зазначили у поліції.