фото lis.volyn.ua

Проте третій «рейс», який робив лісопорушник за напрямком «ліс – пилорама», виявився невдалим – автомобіль затримала група оперативного реагування ДП «Городоцьке ЛГ», повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Читайте такожВетеран АТО показав жахливі масштаби нелегальної вирубки лісу в Карпатах (фоторепортаж)

Як зазначають працівники мобільної бригади, до них надійшла інформація, що у Троянівському лісництві (ДП Городоцьке ЛГ», Маневицький р-н) виявлено факт крадіжки готової продукції – соснових балансів довжиною 1,2 метри.

Відео дня

У результаті посиленого патрулювання працівникам групи оперативного реагування та державної лісової охорони лісгоспу вдалося виявити та зупинити автомобіль Ауді «на бляхах». Під час огляду у машині виявили деревину. Зробивши необхідні заміри, лісоохоронці встановили, що це – 0,5 куб. м балансів, які загадково зникали з лісового масиву.

У результаті спільних дій лісової охорони та правоохоронців було також встановлено, що цією автівкою вже зроблено третю «ходку» з відповідної ділянки Троянівського лісництва. Загалом лісокраду вдалося вивезли 1,5 куб. м деревини.

Проте третій раз став для хлопця невдалим. За цим фактом на нього відкрито кримінальне провадження. Автомобіль та деревину, що була в салоні, вилучено. Раніше вкрадену лісопродукцію, яка знаходилася на одній із нелегальних пилорам, секвестровано.

Крім того, з’ясувалося, що водій цього транспортного засобу – ще й неповнолітній. Тож відповідати за скоєні порушення хлопцю доведеться разом із батьками.

Як зазначили у прес-службі, працівникам лісової охорони вже не раз доводилося «пересікатися» з цим юним чоловіком із багатим «лісовим досвідом».

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині злочинці застосували зброю, коли лісники підловили їх на незаконній вирубці дубів.