У 20-ти українських містах на вулиці вийшли небайдужі із закликами припинити жорстке поводження із тваринами. У Києві вони зібралися біля пам'ятника Шевченку, дехто з собою навіть привів домашніх улюбленців.

Відео дня

Загалом у столиці на марш вийшли більше тисячі людей, повідомляє 24 канал

Вони вимагають перестати знущатись над тваринами, законодавчо заборонити хутряні ферми та притравочні станції, де вбивають безпритульних тварин.

Читайте такожЗоозахисники під Радою вимагали посилення відповідальності для шкуродерів (фоторепортаж)

А також ввести заборону на експерименти над тваринами та тестування на них різних речовин. Проте лозунг, який звучить на акції найчастіше, – заборонити використовувати тварин у цирках та дельфінаріях.

Крім того, одна з вимог зоозахисників – визначити право власності на тварин, аби у разі жорстокого поводження позбавляти такого права їхніх хазяїв. Також пропонують створити зоополіцію, яка фіксуватиме злочини проти тварин. Зокрема, вирішуватиме питання із догхантерами.

На сторінці події в Facebook організатори послалися на слова Магатми Ґанді, який визначав велич і моральність народу за тим, як він поводиться з тваринами, і сформулювали вісім вимог. Напередодні у соціальних мережах небайдужі до тварин провели флешмоб. Якомога більше користувачів Facebook мали заповнити стрічку знімками тварин, від слонів до каракатиць.